HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣTo αρχείο του σκηνοθέτη Δημήτρη Ροντήρη δώρισε η κόρη του στο Δήμο Πειραιά

To αρχείο του σκηνοθέτη Δημήτρη Ροντήρη δώρισε η κόρη του στο Δήμο Πειραιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

To αρχείο του Δημήτρη Ροντήρη, ενός από τους πιο επιφανείς σκηνοθέτες της χώρας, δώρισε στον Δήμο Πειραιά η κόρη του Κωστούλα Ροντήρη.

Το αρχείο διαθέτει μοναδικά τεκμήρια, που φωτίζουν πλευρές αυτής της σπουδαίας προσωπικότητας, που είχε συνδέσει την καλλιτεχνική του πορεία με την πόλη του Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά παραλαμβάνει το αρχείο ενός σημαντικού ανθρώπου του θεάτρου, «του σημαντικότερου ίσως για την πόλη μας και για τη χώρα».

«Θεωρούμε, ότι είναι και χαρά μας και τιμή μας, η απόφαση της κ. Ροντήρη να παραδώσει το αρχείο στον Δήμο. Στόχος μας είναι να ταξινομήσουμε, να αρχειοθετήσουμε και τελικά να προβάλλουμε το αρχείο αυτό, ώστε όλοι οι Πειραιώτες, όλοι οι Έλληνες, να έχουν την ευκαιρία να δουν αυτά τα πολύ σημαντικά πράγματα, τα οποία είναι πλέον στα χέρια του Δήμου Πειραιά» πρόσθεσε ο κ. Μώραλης.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας, Σταυρούλα Αντωνάκου, η διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου, Ευαγγελία Μπαφούνη και ο έφορος του Δημοτικού Θεάτρου, Κώστας Κουρμουλάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση