HomeCity GuideΈκεθση ζωγραφικής στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Έκεθση ζωγραφικής στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου ξεκινά στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2) η έκθεση έργων που φιλοτέχνησε η Αγγλίδα ζωγράφος Sal Sidner κατά τη διάρκεια της παραμονής της το φετινό καλοκαίρι στην Κρήτη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 28 του μηνός, στις 8.30 μ..μ.  Η Sal Sidner είναι απόφοιτος των πανεπιστημίων West of England College of Art και Loughborough College of Art in Fine Art and printmaking.

Έζησε τρία χρόνια στην Ινδία και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο New York University in Venice, στην Ιταλία, και πήρε Μasters και Εducational specialist degrees, από το Πανεπιστήμιο της Florida. Σπούδασε, επίσης, στην Academia dell Belle Arte στη Φλωρεντία, ενώ δίδαξε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Μαϊάμι και σε δημόσια σχολεία της Dade County.

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στην Ινδία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, το Μεξικό και τις ΗΠΑ. Έχει, τέλος, φιλοξενηθεί ως προσκεκλημένη καλλιτέχνις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Προσεγγίζει τα θέματά της με γυναικείο βλέμμα και η ποικιλία τους είναι μεγάλη – από αναπαραστάσεις του φυσικού περιβάλλοντος έως σχόλια στην εκάστοτε κοινωνική κατάσταση.

Μιλώντας για τα έργα που δημιούργησε αυτό το καλοκαίρι και παρουσιάζει στο Πολύκεντρο, η ζωγράφος εξηγεί: Τις ακουαρέλες μου τις ζωγράφισα στη φύση της Κρήτης. Οι πίνακες με τους μουσικούς βασίζονται σε σχέδια που έγιναν κατά τη διάρκεια συναυλίας. Οι αναφορές σε μινωικές μορφές προέρχονται από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου και από μινωικά αγγεία. Οι τοιχογραφίες με τίτλους: «Η ειρήνη είναι εφικτή» και «Φιλοξενούμενοι στη γη» είναι η συνέχεια μιας προηγούμενης δουλειάς που προσαρμόστηκε στα δεδομένα του νησιού και αφορά την ειρήνη και την ανάγκη να εκφράσουμε τη χαρά στο σύντομο πέρασμα μας από τη γη, ανάμεσα στους κύκλους του ήλιου και της σελήνης. Ερευνώντας απεικονίσεις γυναικών, ενθουσιάστηκα ανακαλύπτοντας τις Μινωίτισες θεές και τις δραστήριες και δυναμικές γυναίκες της Κρήτης. Στα στένσιλ μου, μάλιστα, χρησιμοποίησα δαντέλες από την Κρήτη προς τιμήν των γυναικών που τις φτιάχνουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση