HomeΚΟΣΜΟΣΤο νεότερο θύμα του πραξικοπήματος ήταν μόλις 15 ετών

Το νεότερο θύμα του πραξικοπήματος ήταν μόλις 15 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μόλις 15 ετών ήταν το νεότερο θύμα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε πριν από μία εβδομάδα στην Τουρκία με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος Ερντογάν.

Όπως σημειώνει ο πατέρας του θύματος Bahattin Yildirim στο πρακτορείο Ανατολή, ο Halil Ibrahim Yildirim γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο προκειμένου να εργαστεί σε ένα γκαράζ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Halil Ibrahim ήταν στο σπίτι με την οικογένειά του το βράδυ της 15ης Ιουλίου, ότα το πραξικόπημα εκδηλώθηκε. Σύμφωνα με τον πατέρα του, ο μικρός επέμενε να βγουν έξω και να διαμαρτυρηθούν.

Ο Bahattin Yildirim αποφάσισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Ερντογάν προς του πολίτες να βγουν στους δρόμους. «Ο γιος μου έπεσε στο έδαφος την ώρα που περπατούσαμε για να αντισταθούμε στους πραξικοπηματίες. Αρχικά νόμιζα ότι σκόνταψε και έπεσε. Του είπα σήκω πάνω. Αλλά ο γιος μου δεν κουνιόταν».

Όταν ακούμπησε το κεφάλι του μικρού, το χέρι του γέμισε αίματα. «Εκείνη τη στιγμή, συνειδητοποίησαν ότι τον είχαν πυροβολήσει. Δεν είδα από πού προήλθε η σφαίρα».

Ο πατέρας μετέφερε τον γιο του στο νοσοκομείο, αλλά το παιδί υπέκυψε στα τραύματά του.

Newsbeast.gr