HomeΚΟΣΜΟΣΟλάντ: Να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες του Brexit -Μέι: Θα χρειαστούμε 6 μήνες

Ολάντ: Να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες του Brexit -Μέι: Θα χρειαστούμε 6 μήνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την προετοιμασία των συνομιλιών για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ ζήτησε από την Τερέζα Μέι ο Φρανσουά Ολάντ, κατά τη συνάντησή τους στο Παρίσι.

«Δεν μπορούν να υπάρξουν ανεπίσημες συζητήσεις πριν τη διαπραγμάτευση, ωστόσο, μπορούμε να προετοιμάσουμε τις συνομιλίες», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Όπως τόνισε, «η Βρετανία αποφάσισε να εγκαταλείψει την ΕΕ, με την επιλογή της να είναι σεβαστή».

Ο Φρανσουά Ολάντ, στην αρχή της ομιλίας του, αναφέρθηκε εκτενώς στις σχέσεις της Γαλλίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζοντας οι δεσμοί των δύο χωρών ούτε θα σπάσουν, ούτε θα χαλαρώσουν.

Από την πλευρά της, η Τερέζα Μέι δήλωσε πως η χώρα της θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την οποία συνεργάζονται σε διάφορους τομείς.

Όσον αφορά τις συνομιλίες για το Brexit, η κ. Μέι επισήμανε πως «θα χρειαστεί χρόνος για τις διαπραγματεύσεις», τονίζοντας πως μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα υπάρξει προετοιμασία αυτών.

«Βασικό για εμάς είναι να διασφαλίσουμε να γίνουν οι διαπραγματεύσεις με ηρεμία και να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία τους. Δεν θα επικαλεστούμε το άρθρο 50 μέχρι το τέλος του έτους», ισχυρίστηκε.

Μήνυμα του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με την Τερέζα Μέι είναι η εισαγωγή στοιχείων ελέγχου στην ελεύθερη μετακίνηση.

«Επιλογή για το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι η παραμονή στην ενιαία αγορά και η διατήρηση της ελεύθερης μετακίνησης προσώπων ή κάτι άλλο. Αυτό είναι η διαπραγμάτευση», ανέφερε ο Φρανσουά Ολάντ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση