HomeΚΟΣΜΟΣΤουλάχιστον 20 συλλήψεις σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε προάστιο του Παρισιού σε εξέλιξη

Τουλάχιστον 20 συλλήψεις σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε προάστιο του Παρισιού σε εξέλιξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγες ημέρες μετά το μακελειό στη Νίκαια με τους 84 νεκρούς, μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση σημειώνεται αυτές τις ώρες σε προάστιο του Παρισιού.

Αρχικά, γαλλικές ενημερωτικές ιστοσελίδες ανέφεραν ότι εντοπίστηκαν όπλα και εκρηκτικά σε κατοικία που βρίσκεται κοντά σε τζαμί και σε ισλαμική βιβλιοθήκη, εντούτοις λίγη ώρα αργότερα η πληροφορία διαψεύστηκε από τη γαλλική αστυνομία.

Εντούτοις, σημειώθηκαν και περίπου 20 συλλήψεις υπόπτων, ενώ η επιχείρηση δε συνδέεται με την επίθεση στη Νίκαια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που επικαλείται Γάλλο αξιωματούχο.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων και της υπηρεσίας πληροφοριών, ενώ συνδράμει και ένα ελικόπτερο όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο iTele.

Η εφημερίδα Le Parisien ανέφερε πως η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε δύο διαφορετικά σημεία, σε μία κατοικία κοντά σε τζαμί και σε ισλαμική βιβλιοθήκη, καθώς και σε μία δεύτερη κατοικία στη συνοικία Βαλ Σουντ. Αμφότερα τα σημεία έχουν αποκλειστεί από τις γαλλικές αρχές.

Η έφοδος ξεκίνησε έπειτα από ανώνυμη πληροφορία στην υπηρεσία της αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με την οποία σχεδιαζόταν «βίαιη επίθεση», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η τοποθεσία του «χτυπήματος».

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που στο προάστιο Αρζεντέιγ πραγματοποιείται επιχείρηση καθώς τον περασμένο Μάρτιο, η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον Ρεντά Κρικέ, ο οποίος κρίθηκε ότι είχε εμπλακεί στο σχεδιασμό των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και ότι συνδεόταν με τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, τον εγκέφαλο του μακελειού στη γαλλική πρωτεύουσα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση