HomeΚΡΗΤΗΞεκινά το 5ο Θερινό Σχολείο για την περιβαλλοντική δημοσιογραφία

Ξεκινά το 5ο Θερινό Σχολείο για την περιβαλλοντική δημοσιογραφία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Θερινό Σχολείο στην Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία διοργανώνουν για πέμπτη χρονιά από 22 έως 31 Ιουλίου 2016 το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου. Συνδιοργανωτές είναι, επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αποκορώνου, ο Δήμος Πλατανιά και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης και της ΔΕΔΙΣΑ/Δήμος Χανίων.

Στο πρόγραμμα συμμετάσχουν πανεπιστημιακοί, επαγγελματίες δημοσιογράφοι, ειδικοί σε θέματα περιβάλλοντος και τουρισμού καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές τμημάτων Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ, Επικοινωνίας, Βιολογίας και Περιβάλλοντος.

Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές κ.κ. Γ. Βέλτσος, Γ. Φίλης, Χ. Χιντίρογλου, Α. Βέγλης, Δ. Χαραλάμπης, Κ. Σαρικάκη, Μυρτώ Ρήγου, Α. Σκαμνάκης, Π. Σεργάκη, και Φ. Γαλατσοπούλου, Κ. Κεντερελίδου. Μαρίνα Ρήγου και Ι. Βουρδουμπάς θα αναλύσουν το περιβάλλον σε σχέση με κοινωνικο-πολιτικά ζητήματα.

Οι ειδικοί περιβαλλοντολόγοι κ.κ. Π. Λυμπεράκης Λ. Παπαδράγκα, Αθ. Νικολοπούλου, Γ. Κουτράκης, Β. Ζώινα, Α. Αθανασάκης και Φ. Ποντικάκης θα αναφερθούν σε περιπτώσεις εφαρμογής και καλής περιβαλλοντικής πρακτικής και εκπαίδευσης ενώ η γνωστή δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη θα προσεγγίσει το περιβάλλον μέσα από το πρίσμα του τουρισμού.

Στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές βιωματικές εκδρομές ενώ παράλληλα θα υπάρξουν εργαστήρια δημιουργικής γραφής με στόχο την παραγωγή και εκτύπωση μιας «πράσινης» εφημερίδας. Το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου ημερίδα με θέμα «Περιβάλλον και ΜΜΕ», την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 18.30 στο πολιτιστικό Κέντρο του Μάλεμε εσπερίδα με θέμα «Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, Πολιτισμός και Επικοινωνία» ενώ στις 27 Ιουλίου στις 19.00 στο Μουσείο Τυπογραφίας «Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη εσπερίδα για το «Περιβάλλον και τον Τουρισμό».

Χορηγοί:

Ιστορικό Καφέ Κήπος Χανιά (http://www.kiposcafe.gr)

Ξαθέρια: Εκλεκτά Κρητικά Προίοντα: Αικατερίνη Πέρρου-Πολέντα, Αποκορώνου 9, Χανιά.

Κυκλαδίτικη Μικροζυθοποιία ‘Νήσος’ – Τήνος (http://nissos.beer/el/)

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου: http://www.rpi.gr/contact-us/

Email: [email protected]

Twitter: @RpiGr

Facebook: @RegionalPressInstitute (Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου – ΙΕΤ)

Τηλ.: 28250-71313/14 κινητό: 6946547516

Διαφήμιση
Διαφήμιση