HomeΥΓΕΙΑΈρευνα: Πότε τρώμε περισσότερα γλυκά, ακόμη και αν κάνουμε δίαιτα

Έρευνα: Πότε τρώμε περισσότερα γλυκά, ακόμη και αν κάνουμε δίαιτα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάθε πρωί που ξυπνάς, λες πως δεν θα κάνεις καμία «γλυκιά» ατασθαλία, αλλά όσο περνά η μέρα τόσο περισσότερο αθετείς την υπόσχεση σου; Αν κάτι τέτοιο σου συμβαίνει συχνά και δεν μπορείς να εξηγήσεις προς τι η λιγούρα προς το τέλος της ημέρας, οι επιστήμονες βρήκαν την εξήγηση για σένα.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Flinder στην Αυστραλία και του Λίβερπουλ έκαναν ένα ψυχολογικό τεστ σε 304 γυναίκες ηλικίας 17-25. Κάθε μεσημέρι, λοιπόν, οι επιστήμονες έδειχναν στις γυναίκες διάφορες εικόνες και εκείνες έπρεπε να δηλώσουν πως νιώθουν όταν βλέπουν την καθεμία.

Οι εικόνες περιλάμβαναν και φαγητά, όπως πίτσα, μπέργκερ, κεικ, σοκολάτες κ.α. Οι επιστήμονες, λοιπόν, διαπίστωσαν πως οι περισσότερες γυναίκες αντιδρούσαν γρήγορα στις εικόνες που δεν έδειχναν κάποιο σνακ, ενώ στα υπόλοιπα επικρατούσε μία σύγχυση.

Για να βγάλουν συμπεράσματα, οι ειδικοί χρησιμοποίησαν ερωτηματολόγια για να δουν πόσο πεινασμένες είναι κατά την διάρκεια της ημέρας, παρακολουθώντας επίσης το βάρος τους.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, οι ίδιοι έφθασαν στο συμπέρασμα πως οι περισσότερες γυναίκες ξεκινούν την μέρα τους αποφασισμένες να ακολουθήσουν μία υγιεινή διατροφή, αλλά όσο η ημέρα συνεχίζεται ο εγκέφαλός τους τους… προδίδει, ωθώντας τες να φάνε κάτι με πολλές θερμίδες.

«Η αντίσταση που κρατάμε στην αρχή της μέρας, εξασθενεί όλο και περισσότερο καθώς η ώρα περνά, λόγω της πίεσης, του στρες και της ανάγκης να νιώσουμε πιο ευτυχισμένες, τρώγοντας αυτό που πραγματικά μας ευχαριστεί», δήλωσε μία ερευνήτρια από το πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση