HomeΚΟΣΜΟΣΠόσο απειλεί ο Ντ.Τραμπ την αμερικανική Δημοκρατία

Πόσο απειλεί ο Ντ.Τραμπ την αμερικανική Δημοκρατία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πόσο πρέπει οι δημοκράτες Αμερικάνοι πολίτες να φοβούνται τον Ντόναλντ Τραμπ; Όπως επισημαίνει στο σχετικό του δημοσίευμα το MarketWatch, ο εκκεντρικός μεγιστάνας αποτελεί για τους περισσότερους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών μία «υπαρξιακή απειλή» για τους θεσμούς που εδώ και αιώνες έχουν ανακηρύξει τη χώρα τους σε ένα πρότυπο φιλελεύθερης Δημοκρατίας.

Μόνο μερικές από τις λέξεις που έρχονται στο μυαλό των πολιτών όταν ακούν το όνομα «Ντόναλντ Τραμπ» είναι «φασισμός», «ρατσισμός», «πολιτική απειρία» κλπ…

Ακόμα και οι πιο φιλελεύθεροι πολιτικά δεν βλέπουν με καλό μάτι μία επικράτηση του ακραίου Ρεπουμπλικάνου στην εκλογική αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου 2016.

Όπως δείχνει και η σχετική δημοσκόπηση των Associated Press-GfK, το 56% φοβούνται μια νίκη του Τραμπ ενώ το 48% δηλώνει ότι ίσως μετανιώσει αφότου τον ψηφίσει.

Παρόλα αυτά, όπως τονίζει το MarketWatch, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τα ακραία πολιτικά φαινόμενα του Χίτλερ και του Μουσολίνι.

Η αμερικανική Δημοκρατία επιβίωσε επί δύο αιώνες από αυτή την ακραία μορφή φασισμού, το κραχ αλλά και έναν εμφύλιο πόλεμο, κάτι το οποίο δεν επέτυχαν οι αντίστοιχες δημοκρατικές κοινωνίες της Ευρώπης.

Ωστόσο, πρόβλημα για την αμερικανική Δημοκρατία μπορεί να είναι και οι δύο υποψήφιοι μαζί, Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ, καθώς αποδεικνύεται από τις δημοσκοπήσεις ότι το 81% δεν θα ήθελε, αν είχε επιλογή, να βρεθεί κανένας στην προεδρική καρέκλα…
ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση