HomeΚΡΗΤΗΈλληνας που δραστηριοποιείται στην Τουρκία… περιγράφει την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα

Έλληνας που δραστηριοποιείται στην Τουρκία… περιγράφει την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Το είχα διαβάσει, αλλά το να το βιώνεις είναι τελείως διαφορετικό” με αυτά τα λόγια περιγράφει ο Γιάννης Κουμπανάκης, ο Έλληνας που διαμένει τα τελευταία χρόνια στην Κωνσταντινούπολη και δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού, τη βραδιά του πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα.

koubanakis2

Φανερά σοκαρισμένος ο κ. Κουμπανάκης περιγράφει στο cretapost, πώς βίωσε το πραξικόπημα των δυνάμεων του στρατού το βράδυ της Παρασκευής, διαμένοντας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

koubanakis3

Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο οποίος πριν λίγο διάστημα έζησε και το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο του Ατατούρκ, δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να περιγράψουν μία τέτοια κατάσταση, στην οποία περιέρχεται μία χώρα κι αν δεν τη βιώσει κάποιος, δε μπορεί να τη συνειδητοποιήσει σε όλο της το εύρος.

“Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής. Όταν έκλεισαν αρχικά οι δύο γέφυρες στην Τουρκία, νομίζαμε οι περισσότεροι ότι επρόκειτο ξανά για ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα. Όταν όμως είδα τα τανκς στο αεροδρόμιο και βγήκε και ο Πρωθυπουργός, τότε άρχισα να φοβάμαι. Τότε κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα” τονίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμπανάκη, τη στιγμή που διαδραματιζόταν το σκηνικό αυτό του “πολέμου” στην Τουρκία, ακούγονταν συνεχώς πυροβολισμοί και ο ήχος από τα μαχητικά αεροσκάφη.

koubanakis4

“Ένιωθα το σπίτι μου να σείεται από τους πυροβολισμούς και τα αεροσκάφη. Τόσα χρόνια τα έχω διαβάσει όλα αυτά τα γεγονότα του παρελθόντος, αλλά τώρα που το βίωσα, είναι τελείως διαφορετικό.

Είναι απίστευτο να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα το 2016. Σκέφτομαι όμως ότι θα μπορούσαν να είναι χειρότερα τα πράγματα και σήμερα να είχαμε δικτατορία” επισημαίνει ο κ. Κουμπανάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση