HomeΚΡΗΤΗΣε ετοιμότητα οι πυροσβεστικές δυνάμεις-Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στη δυτική Κρήτη

Σε ετοιμότητα οι πυροσβεστικές δυνάμεις-Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στη δυτική Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται για άλλη μια φορά φέτος οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κρήτης, καθώς αύριο Παρασκευή προβλέπεται υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς κυρίως στις περιοχές της δυτικής Κρήτης.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για αύριο Παρασκευή προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε δυτική Κρήτη και νότια Πελοπόννησο.

Για το λόγο αυτό οι πυροσβεστικές υπηρεσίες εφιστούν την προσοχή όλων των πολιτών, σχετικά με ενέργειες τους, που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά, μια και αύριο προβλέπονται βορειοδυτικοί άνεμοι στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, αλλά και η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαφήμιση
Διαφήμιση