HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΘυρανοίξια σημαντικού βυζαντινού μνημείου

Θυρανοίξια σημαντικού βυζαντινού μνημείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tα θυρανοίξια του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στους Χριστιάνους Τριφυλίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας θα τελεστούν σήμερα στις 7 μ.μ., από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο. Η απόδοση του μνημείου στο κοινό θα γίνει από την Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελλα και η παρουσίαση των αναστηλωτικών εργασιών από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Θεμιστοκλή Βλαχούλη και την προϊσταμένη του Τμήματος Εργων Ιωάννα Καράνη. Θα ακολουθήσει ξενάγηση.

BYZANTINO MOYSEIO

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας, η ανέγερση του οποίου συνδέεται με την ίδρυση από τον αυτοκράτορα Αλέξιο Α΄ Κομνηνό της Αρχιεπισκοπής Χριστιανουπόλεως στα τέλη του 11ου αιώνα και είχε εξαιρετική εσωτερική διακόσμηση. Οι εργασίες αποκατάστασης υλοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με προϋπολογισμό 2.897.000 ευρώ.

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση