HomeCity GuideΠλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για αύριο από το Δήμο Ηρακλείου

Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για αύριο από το Δήμο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για το φετινό καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης παρουσιάζει την πρώτη, στην ιστορία της κρητικής μουσικής, συμφωνία για ορχήστρα εγχόρδων και χορωδία, μια ανθολογία με μερικά από τα ομορφότερα τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών ενσωματωμένα σε πέντε σουίτες.

Εβδομήντα μουσικοί χορωδοί και τραγουδιστές συμπράττουν επί σκηνής αύριο Πέμπτη στις 9.30 το βράδυ στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης», συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου. Καλλιτεχνική Επιμέλεια και Διεύθυνση Συνόλου: Μιχάλης Ε. Μαρακομιχελάκης Συμμετέχουν: Μιχάλης Αλεφαντινός, Γιώργος Μανωλιούδης, Βαγγέλης Πυθαρούλης

Επίσης η θεατρική ομάδα «ΙΥΤΤΟΣ» παρουσιάζει το έργο του A. Albee – «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ (ZOO STORY)» αύριο το βράδυ στις 9.30 στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».Είσοδος: 10€ Στην Ιστορία του ζωολογικού κήπου το θέμα του έργου είναι η ανάγκη για επικοινωνία που νιώθουμε οι άνθρωποι και το αφόρητο βάρος της μοναξιάς που αισθάνεται όποιος αναγκάζεται να μείνει μόνος.

20160325_200523 1b 1

Παρακολουθούμε τη συνάντηση δύο αγνώστων μεταξύ τους ανθρώπων. Ο Πήτερ είναι ο αστός, ο άνθρωπος που έχει ταχτοποιήσει τη ζωή του σε κουτάκια όπου μέσα σ’ αυτά μπορεί και τη διαχειρίζεται.

Ο Τζέρυ είναι μόνος έχοντας τη ζωή του όλη σε εκκρεμότητα. Ο Τζέρυ εισβάλει στη ζωή ενός αγνώστου με σκοπό να δηλώσει την ύπαρξη του κάπου. Να επικοινωνήσει.

Στο τέλος ο εισβολέας καταστρέφεται και αυτός που δέχεται την εισβολή αμφιβάλει για όλα όσα θεώρει δεδομένα και τσαλακώνεται ανεπανόρθωτα. Μετάφραση: Καίτη Κασιμάτη – Μυριβηλή Σκηνοθεσία: Αντώνης Ντουράκης Βοηθός Σκηνοθέτη: Κάλλια Σταυρακάκη Μουσική παραγωγή – Επιμέλεια: Έρη Ζερβάκη Παίζουν: Γιάννης Λιόκαλος, Αντώνης Ντουράκης

Τέλος ξεκινούν οι προβολές του θερινού κινηματογράφου στη Νότια Χαμηλή Πλατεία Προμαχώνα «Βηθλέεμ» (Έναντι Πανανείου) αύριο Πέμπτη και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου. Προβολές ταινιών γίνονται καθημερινά εκτός Κυριακής, με είσοδο 3€. Ώρες Έναρξης: Ιούλιος – Αύγουστος: 21:30, Σεπτέμβριος: 21:00 «ΧΕΝΙΑ» Σκηνοθεσία | Direction: Πάνος Χ. Κούτρας |Panos H. Koutras Σενάριο | Screenplay: Πάνος Χ. Κούτρας, Παναγιώτης Ευαγγελίδης | Panos H. Koutras, Panayotis Evangelidis Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο | Greece, France,Belgium 2014 | 128’ Γλώσσα: Ελληνικά | Language: Greek

Μετά το θάνατο της Αλβανής μητέρας τους ξεκινούν ένα ταξίδι στην Ελλάδα προκειμένου να συναντήσουν τον Έλληνα πατέρα τους που τους εγκατέλειψε όταν ήταν παιδιά. Ο Ντάνυ είναι 16 ετών και ο Οδυσσέας 18.

Ο Ντάνυ, που μένει στο Ηράκλειο, θα αποφασίσει να φύγει από το νησί και να πάει στον αδερφό του στην Αθήνα. Ο Οδυσσέας ήταν από μικρός ο καλλίφωνος της οικογένειας, και έτσι ο Ντάνυ θα του προτείνει να πάνε σε μία οντισιόν για ένα talent show στην Θεσσαλονίκη και να γνωρίσουν και τον πατέρα τους.

Στόχος είναι να καταφέρουν να πάρουν την υπηκοότητα.

Το «Xenia» κέρδισε έξι βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Β’ Αντρικού Ρόλου, Μοντάζ, Ενδυματολογίας. Και έκανε πρεμιέρα στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» του φεστιβάλ των Καννών το 2014. (Βηθλεέμ 2010: «Στρέλλα»)

Διαφήμιση
Διαφήμιση