HomeΚΟΣΜΟΣΟ Πούτιν έγινε τουριστική ατραξιόν -Πού γεννήθηκε, πού έπαιζε ως παιδί, πού πήγε στο πρώτο ραντεβού

Ο Πούτιν έγινε τουριστική ατραξιόν -Πού γεννήθηκε, πού έπαιζε ως παιδί, πού πήγε στο πρώτο ραντεβού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Εδώ γεννήθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στις 7 Οκτωβρίου 1952», λέει ο Γκεόργκι Ρουσάνοφ, έχοντας μπροστά του ένα γκρι κτίριο και πίσω του ένα γκρουπ τουριστών.

Το κτίριο, το παλιότερο μαιευτήριο στην Αγία Πετρούπολη, είναι ο πρώτος σταθμός στο «τουρ Πούτιν», με τον Ρώσο πρόεδρο να έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο μία τουριστική ατραξιόν της πόλης.  «Ο Βολόντια δεν ήταν παιδί πρότυπο», συνεχίζει ο Ρουσάνοφ, χρησιμοποιώντας το υποκοριστικό του ονόματος Βλάντιμιρ, προκαλώντας γέλια στο κοινό του, ενώ οδηγεί τους τουρίστες στην οδό Μπασκόφ, εκεί όπου ο Πούτιν πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Η Αγία Πετρούπολη είναι γνωστή για πολλά, όπως η αρχιτεκτονική και τα πάρκα της. Είναι όμως γνωστή και ως η γενέτειρα του 63χρονου Ρώσου ηγέτη, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μία αγορά στο όνομά του εκεί. Ο Πούτιν γεννήθηκε και έζησε συνολικά περίπου 40 χρόνια εκεί.

Ο Ρουσάνοφ άρχισε να κάνει το «τουρ Πούτιν» πριν από μερικά χρόνια. Από τότε, έχουν αυξηθεί οι ξένοι πολίτες που ενδιαφέρονται να μάθουν κάτι παραπάνω για τη ζωή του Ρώσου προέδρου, ενώ και άλλοι ξεναγοί σχεδιάζουν κάτι ανάλογο.

Σε αυτή τη βόλτα, όπως γράφει το AFP, ο Ρουσάνοφ υπόσχεται στους τουρίστες να τους πάει σε μία αυλή στην οποία ο σημερινός πρόεδρος κυνηγούσε ποντίκια ως παιδί, όπως και εκεί που πήγε στο πρώτο του ραντεβού με την πρώην πλέον σύζυγό του, Λουντμίλα.

Αν και επιμένει ότι δεν υπάρχει πολιτική πλευρά σε αυτό το τουρ, ο Ρουσάνοφ δεν παραλείπει να σκιαγραφήσει μία ιδιαίτερα θετική εικόνα του Πούτιν ξεναγώντας τους τουρίστες. Κάποια στιγμή, τους περνά και από το τοπικό αρχηγείο της FSB, της πρώην KGB, «όπου ο Πούτιν στρατολογήθηκε το 1975 αφού πρώτα υπήρξε ένας από τους καλύτερους φοιτητές στη νομική του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης», τους λέει και συμπληρώνει ότι ο πρόεδρος αποφάσισε να γίνει πράκτορας όταν παρακολούθησε μία κατασκοπευτική ταινία, στα παιδικά του χρόνια.

Στα 16 χρόνια που είναι στην εξουσία, ο Πούτιν έχει καταφέρει να περιφρουρήσει την ιδιωτική ζωή του. Σπάνια δημοσιεύονται πληροφορίες για τις δύο κόρες του και όσα ρωσικά ΜΜΕ το έχουν τολμήσει, το μετανιώνουν αργότερα. Αυτή η μυστικοπάθεια τροφοδοτεί και την επιχείρηση του Ρουσάνοφ.

«Το τουρ επιτρέπει στον κόσμο να δει μία πιο ανθρώπινη πλευρά του», εξηγεί στο AFP. Αυτό το έντονο ενδιαφέρον των ξένων τουριστών άνοιξε την όρεξη και σε άλλους ξεναγούς. Ο Ιλια Ιβανίκοφ για παράδειγμα θέλει να κάνει κάτι ανάλογο για Κινέζους τουρίστες.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση