HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκόμη τέσσερις ημέρες για την υποβολή 800.000 φορολογικών δηλώσεων

Ακόμη τέσσερις ημέρες για την υποβολή 800.000 φορολογικών δηλώσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μόλις τέσσερις ημέρες απομένουν για τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και υπολείπονται ακόμη άλλα 800.000 δηλώσεις με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για το αν θα αντέξει το taxis.

Οπως προκύπει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 5,3 εκατ. δηλώσεις και απομένουν ακόμα 800.000 για να ολοκληρωθεί τις επόμενες 4 μέρες η διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υποβάλλονται ημερησίως περίπου 200.000 δηλώσεις, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να είναι εφικτό, καθώς δεν θα αντέξει το ηλεκτρονικό σύστημα.

Πάντως, από την εκκαθάριση των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα για 1,9 εκατ. φορολογούμενους προκύπτει μόσος φόρος εισοδήματος 1.336 ευρώ. Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί στο τέλος του μήνα και οι άλλες δύο στο τέλος του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου.

Εκτός από τους φορολογούμενους που θα πάρουν χρεωστικό σημείωμα και αποτελούν το 36,27% του συνόλου άλλοι 904.843 φορογούμενοι θα λάβουν πιστωτικό σημείωμα ενώ οι μηδενικές δηλώσεις αποτελούν το 46,56% του συνόλου των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα και αφορούν 2.453.158 φορολογούμενους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να δοθεί δεύτερη παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Με δεδομένο ότι η προθεσμία λήγει στις 15 Ιουλίου, όσοι φορολογούμενοι δεν υποβάλουν τις δηλώσεις αντιμετωπίζουν πρόστιμα:

100 ευρώ, για όσους δεν έχουν την υποχρέωση τήρησης βιβλίων

250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα

500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.

Για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.

Kerdos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση