HomeΚΟΣΜΟΣΗ Τερέζα Μέι θα διατηρήσει τον διάσημο γάτο της Ντάουνιγκ Στριτ

Η Τερέζα Μέι θα διατηρήσει τον διάσημο γάτο της Ντάουνιγκ Στριτ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Τερέζα Μέι θα είναι η νέα ένοικος στον αριθμό 10 της Ντάουνιγκ Στριτ και, από τη στιγμή της είδησης, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτήθηκαν ποιο θα είναι το μέλλον του Λάρι, του επίσημου γάτου της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Μέι έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως μια από τις πρώτες κινήσεις της νέας πρωθυπουργού των Βρετανών θα είναι να επιτρέψει στον διάσημο Λάρι να διατηρήσει τη θέση του ως επίσημος κυνηγός ποντικών στην Ντάουνιγκ Στριτ.

epa03871051 British Prime Minister David Cameron's  cat on the step at 10 Downing Street in London, Britain, 17 September 2013.  EPA/ANDY RAIN
epa03871051 British Prime Minister David Cameron’s cat on the step at 10 Downing Street in London, Britain, 17 September 2013. EPA/ANDY RAIN

Πιο αναλυτικά ο εκπρόσωπος της Μέι σχολίασε πως: «Η Τερέζα Μέι ξόδεψε επτά χρόνια διασφαλίζοντας ότι όλοι είμαστε ασφαλείς. Ο Λάρι μπορεί να κοιμάται ήσυχος».

Ο αγαπημένος γάτος των Βρετανών έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Ντάουνινγκ Στριτ το 2011, έναν χρόνο αφότου ανέλαβε τα πρωθυπουργικά καθήκοντα ο Ντέιβιντ Κάμερον κι αμέσως, του απονεμήθηκε ο τίτλος του επίσημου «ποντικοκυνηγού». Μάλιστα, το κόστος της περιποίησης και της φροντίδας του Λάρι το έχει αναλάβει το κυβερνητικό προσωπικό.

Ο Λάρι διασώθηκε από το καταφύγιο ζώων «Battersea Dogs and Cats Home», ενώ είναι διάσημος για την ανικανότητα του να φέρει εις πέρας τα καθήκοντα του ως κυνηγός ποντικών.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση