HomeΚΟΣΜΟΣΗ συμφιλίωση με την Ρωσία θα φέρει 10 δισ. δολάρια κέρδη στην Τουρκία

Η συμφιλίωση με την Ρωσία θα φέρει 10 δισ. δολάρια κέρδη στην Τουρκία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι διπλωματικές σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία είχαν κλονιστεί σοβαρά, μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία τον περασμένο Νοέμβριο στα σύνορα της γειτονικής χώρας με την Συρία. Αποτέλεσμα των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών ήταν ο οικονομικός αποκλεισμός της Μόσχας στην Άγκυρα σε πολλούς τομείς όπως είναι ο τουρισμός και το εμπόριο.

Όμως, η συγγνώμη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή διατάγματος από τον ισχυρό άντρα της Ρωσίας για την άρση της απαγόρευσης να ταξιδεύουν οι Ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία, μια απαγόρευση που είχε καταφέρει ισχυρό πλήγμα στον τουρισμό και στην οικονομία της γειτονικής χώρας.

Η άρση του εμπάργκο της Ρωσίας στην Τουρκία και η συμφιλίωση των δύο χωρών αναμένεται να δώσει «φιλί ζωής» στην οικονομία της Τουρκίας ύψους 10 δισ. δολαρίων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας οικονομικών ερευνών Ata Investment

«Πιστεύουμε ότι οι διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας θα βελτιωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων.

Αυτό αναμένεται να δημιουργήσει μια πρόσθετη συνεισφορά της τάξης των 4,5 με 5 δισ. δολαρίων ετησίως στην τουρκική οικονομία και χάρη στην γρήγορη αποκατάσταση των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων με την Ρωσία οι αποδόσεις αναμένεται να είναι 10 δισ. δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια», αναφέρει η σχετική έκθεση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση