HomeΚΡΗΤΗΠώς διαμορφώνεται η κατάσταση με τα οργανικά κενά δασκάλων – νηπιαγωγών στο Ρέθυμνο

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση με τα οργανικά κενά δασκάλων – νηπιαγωγών στο Ρέθυμνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα ονομαστικά οργανικά κενά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ρεθύμνου για δασκάλους και νηπιαγωγούς καθορίστηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από τον αιρετό στο ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου Στέλιο Ορφανουδάκη:

« Για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί στις δηλώσεις τους και να γνωρίζουν ότι υπάρχει περίπτωση να βγουν λειτουργικά υπεράριθμοι, εκτός από το πόσες οργανικές θέσεις έχει κάθε σχολείο υπάρχει άλλη μία στήλη στην οποία αναγράφονται πόσες υπεραριθμίες μπορεί να προκύψουν με τα μέχρι σήμερα στοιχεία εγγραφών μαθητών. Επομένως θέλει ιδιαίτερη προσοχή η δήλωση σχολείων διότι υπάρχει περίπτωση λειτουργικών υπεραριθμιών άρα και μετακίνησης σε άλλες σχολικές μονάδες το Σεπτέμβριο.

Επομένως όσοι εκπαιδευρικοί έχουν κάνει αίτηση για μετάθεση εντός ΠΥΣΠΕ, και όσοι  έχουν έρθει με μετάθεση στο ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου καθώς και όσοι βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ μπορούν να καταθέσουν τις δηλώσεις προτίμησης σχολείων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου έως και την Δευτέρα 18 Ιουλίου.

Στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου (συνυπολογίζονται και όσοι ήρθαν με μετάθεση φέτος) υπάρχουν 4 δάσκαλοι και τα οργανικά κενά που δίδονται είναι 79, επομένως για τη νέα χρονιά θα υπάρχει έλλειμμα 75 οργανικών θέσεων δασκάλων. Επίσης υπάρχουν 2 νηπιαγωγοί στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ και τα οργανικά κενά που δίδονται είναι 19 επομένως θα υπάρχει έλλειμμα 17 οργανικών θέσεων. Επίσης παρουσιάζεται έλλειμμα σε όλες τις κατηγορίες της ειδικής αγωγής ως εξής: 6 δασκάλων ειδικής αγωγής και 3 νηπιαγωγών ειδικής αγωγής.

Η επίσημη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Ρεθύμνου δεν έχει βγει στο διαδίκτυο μέχρι στιγμής, ούτε το έντυπο της φετινής αίτησης. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να κάνουν τη δήλωσή τους είτε με τη φυσική τους παρουσία στη Διεύθυνση, είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω φαξ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση