HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτα 1.307 ευρώ ο μέσος φόρος των φετινών δηλώσεων

Στα 1.307 ευρώ ο μέσος φόρος των φετινών δηλώσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περί τις 900.000 φορολογικές δηλώσεις στο Taxisnet θα πρέπει να έχουν υποβληθεί ως την ερχόμενη Παρασκευή που λήγει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΓΓΔΕ μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 5,12 εκατ. δηλώσεις. Απ’ αυτές οι 1.843.988 είναι χρεωστικές με το συνολικό φόρο που θα πρέπει να καταβάλλουν οι φορολογούμενοι να φθάνει τα 2,41 δισ. ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι ο μέσος φόρος που καλούνται να πληρώσουν είναι περί τα 1.307 ευρώ.

Αντίθετα 884.444 φορολογούμενοι θα έχουν επιστροφή φόρου 293 ευρώ κατά μέσον όρο.

Για 2.400.202 φορολογουμένους το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι μηδενικό καθώς μέσα στο προηγούμενο έτος ο φόρος που παρακρατήθηκε ταυτίστηκε με τον φόρο που αναλογεί στα εισοδήματά τους.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε η ΓΓΔΕ στη δημοσιότητα προκύπτει πως καθημερινά στο σύστημα μπαίνουν περί τις 80.000 δηλώσεις, κάτι που σημαίνει πως εάν διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός τότε μέχρι την καταληκτική ημερομηνία θα έχουν μπει στο Taxisnet ακόμη 560.000 δηλώσεις.

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να δοθεί άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις και μάλιστα έχει σπεύσει να συνδέσει την εκκαθάριση των δηλώσεων με τις δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ εννοώντας πως εφόσον τελειώσουν οι εκκαθαρίσεις μέσα στο μήνα και προσδιοριστεί ο φόρος τότε οι δόσεις θα είναι πέντε αρχής γενομένης απ’ τον Αύγουστο. Σε διαφορετική περίπτωση αφήνει να εννοηθεί ότι οι δόσεις μπορεί να μειωθούν σε τέσσερις.

newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση