HomeΚΟΣΜΟΣΚρατούμενοι στο Τέξας «απέδρασαν» για καλό -Βοήθησαν δεσμοφύλακα που σταμάτησε να αναπνέει

Κρατούμενοι στο Τέξας «απέδρασαν» για καλό -Βοήθησαν δεσμοφύλακα που σταμάτησε να αναπνέει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η απόδραση είναι ένας από τους εφιάλτες κάθε σωφρονιστικού υπαλλήλου. Ο συγκεκριμένος όμως σίγουρα ευγνωμονεί τους κρατούμενους οι οποίοι κατάφεραν να βγουν από το κελί τους.

Μία ομάδα κρατουμένων στο Τέξας «απέδρασαν» από το κελί τους για να βοηθήσουν τον δεσμοφύλακα, ο οποίος είχε καταρρεύσει, σταματώντας να αναπνέει. «Τους μιλούσε και ξαφνικά κατέρρευσε. Μόλις τον είδαν, άρχισαν να φωνάζουν», είπε ο αστυνομικός Μαρκ Αρνέτ, από το γραφείο το Σερίφη, μιλώντας στο NBC.

Οι κρατούμενοι, που περίμεναν να εμφανιστούν στο δικαστήριο, ήταν στο υπόγειο και όταν κανείς δεν εμφανίστηκε παρά τις φωνές τους, κατάφεραν να σπάσουν την πόρτα του κελιού, άρπαξαν τον ασύρματο του σωφρονιστικού υπαλλήλου και κάλεσαν σε βοήθεια.

Αμέσως οι συνάδελφοί του του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και έγινε χρήση απινιδωτή, καθώς δεν είχε σφυγμό. Χάρη σε όλα αυτά, ο άνδρας συνήλθε και επέστρεψε ήδη στη δουλειά του, μια και το περιστατικό έγινε στις 23 Ιουνίου.

Παρά τη σωτήρια επέμβασή τους, ένας από τους κρατούμενους παραδέχθηκε ότι μπορεί να έβρισκαν τον μπελά τους. «Ανησυχούσαμε ότι θα μπορούσαν να έρθουν κατά πάνω μας με όπλα. Αλλά δεν πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη να μην τον βοηθήσουμε. Είναι καλός άνθρωπος», είπε ο Νικ Κέλτον στο WFAA. Ομως ο Αρνέτ επαίνεσε την πράξη τους και τα γρήγορα αντανακλαστικά τους. «Σίγουρα έσωσαν τη ζωή τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», δήλωσε ο αστυνομικός.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση