HomeΚΡΗΤΗΔεν έχουν τέλος οι πνιγμοί στις θάλασσες της Κρήτης – Τρεις νεκροί σε ένα 24ωρο!

Δεν έχουν τέλος οι πνιγμοί στις θάλασσες της Κρήτης – Τρεις νεκροί σε ένα 24ωρο!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρεις άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στις θάλασσες της Κρήτης το τελευταίο 24ωρο. Και στις τρεις περιπτώσεις επρόκειτο για αλλοδαπούς τουρίστες που είχαν βρεθεί στο νησί για τις διακοπές τους.

Το απόγευμα, γύρω στις 5:30, ένας 60χρονος άνδρας, Αμερικανός υπήκοος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα σε παραλία της Ελούντας όπου και κολυμπούσε.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, ωστόσο παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Εξάλλου, χθες το απόγευμα στο Ρέθυμνο, η Λιμενική Αρχή ειδοποιήθηκε για λουόμενο που κινδύνευε στη θαλάσσια περιοχή της Επισκοπής Ρεθύμνου, όπου επικρατούσαν καιρικές συνθήκες που δεν ευνοούσαν την κολύμβηση.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση με τη συμμετοχή του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου αλλά και των όμορων Λιμενικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη διάσωση του λουόμενου που κινδύνευε. Στην επιχείρηση συμμετείχαν εθελοντικά και επαγγελματικά σκάφη του Ρεθύμνου, ενώ έρευνες πραγματοποιούνταν και στη στεριά από στελέχη των Κεντρικών Λιμεναρχείων Ρεθύμνου και Χανίων.

Το σώμα του άτυχου άνδρα, ενός 54χρονου αλλοδαπού, εντοπίστηκε και περισυνελέγη από το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στη Μαρίνα του Ρεθύμνου και εν συνεχεία με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της πόλης όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Χθες Παρασκευή επίσης, την τελευταία του πνοή στη θάλασσα άφησε ένας 55χρονος Βρετανός τουρίστας, ο οποίος έκανε τις διακοπές του στα Χανιά. Λουόμενοι στην περιοχή Δράμια κοντά στον Καβρό, είδαν το σώμα του 55χρονου να επιπλέει στη θάλασσα και αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές. Σκάφος του λιμενικού έσπευσε στο σημείο και παρέλαβε τη σορό την οποία μετέφερε στο Ρέθυμνο όπου περίμενε μονάδα του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να δώσει καμία βοήθεια στον Βρετανό τουρίστα με αποτέλεσμα το άψυχο σώμα του να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου.

Και για τις τρεις περιπτώσεις έχει διαταχθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση