HomeLife & StyleΙron Man τέλος -Αλλάζει φύλο ο ήρωας της Marvel

Ιron Man τέλος -Αλλάζει φύλο ο ήρωας της Marvel

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο συγγραφέας της Marvel, Μπράιαν Μάικλ Μπέντις αποκάλυψε ότι ο ήρωας της δημοφιλούς σειράς κόμιξ θα αλλάξει φύλο.

Ο ζάπλουτος επιχειρηματίας και κληρονόμος του βιομηχανικού κολοσσού Σταρκ θα αντικατασταθεί από μια έφηβη, που ακούει στο όνομα Ρίρι Ουίλιαμς.

Ελάχιστα έχουν κυκλοφορήσει για την νέα σούπερ ηρωίδα, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται και ο οριστικός της «τίτλος». Πώς θα την αποκαλούν; Μήπως Iron Gal Riri; Ή κάπως αλλιώς; Το μόνο που έχει βγει από τα χείλη του Μπέντις είναι ότι η Ρίρι Ουίλιαμς είναι μια πανέξυπνη, αφροαμερικανίδα έφηβη, η οποία εισήχθη στο MIT μόλις στα 15 της χρόνια. Εκεί στη φοιτητική εστία, προσπαθεί πυρετωδώς να αποκρυπτογραφήσει το λογισμικό της στολής του Iron Man.

Ο Μπέντις, ο οποίος είναι και ο δημιουργός της «Τζέσικα Τζόουνς» και πάλι για τη Marvel, δήλωσε πώς εμπνεύστηκε τη Ρίρι όταν δούλευε για μια τηλεοπτική εκπομπή, με θέμα τη βία στους δρόμους. «Αυτό το είδος της βίας κινητοποίησε μια νέα ηρωίδα να εγερθεί και να δράσει χρησιμοποιώντας το έμφυτο επιστημονικό της δαιμόνιο και τις ικανότητες της, οι οποίες δεν συγκρίνονται με τις δυνατότητες του Τόνι Σταρκ, όταν ήταν στην ίδια ηλικία» λέει ο Μπέντις στο περιοδικό «Τάιμ».

Η στροφή της Marvel σε μη στερεοτυπικούς ήρωες και ηρωίδες δεν είναι κάτι καινούριο. Πριν από δύο-τρία χρόνια δημιούργησε μια μουσουλμάνα έφηβη σούπερ-ηρωίδα, την Ms Marvel. Τον Σαμ Ουίλσον, έναν μαύρο Captain America και έναν αμερικανό-ασιάτη Hulk, τον Αμαντέους Τσο.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει το πρώτο τεύχος με τις ιστορίες της Ρίρι, αλλά πηγές της βιομηχανίας του θεάματος εκτιμούν πώς τα κατορθώματα της θα γίνουν ταινία και μάλιστα πολύ σύντομα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση