HomeΚΡΗΤΗΑντίστροφή μέτρηση για τις θερινές εκπτώσεις και στην Κρήτη

Αντίστροφή μέτρηση για τις θερινές εκπτώσεις και στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρεμιέρα κάνουν και στην Κρήτη την ερχόμενη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και τις 31 Αυγούστου.

Ήδη πάντως, πολλοί έμποροι έχουν αρχίσει να προθερμαίνουν το κλίμα με δελεαστικές προσφορές. Εξάλλου, είναι η περίοδος κατά την οποία προσδοκούν αύξηση του τζίρου τους, λόγω και της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Τα καταστήματα – όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία – θα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή 17 Ιουλίου, στην περίπτωση που οι επιχειρηματίες το επιθυμούν.

Οι καταναλωτικές οργανώσεις συνιστούν στους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στις αγορές τους, να κάνουν προηγουμένως έρευνα αγοράς, να μην παρασύρονται από τις δελεαστικές τιμές και να επενδύσουν στις πραγματικές τους ανάγκες.

Οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να αναγράφουν στο εμπόρευμά τους διπλή τιμή, την παλαιά που θα είναι διαγεγραμμένη και τη νέα τιμή σε εμφανή σημεία του καταστήματος.

Είναι γεγονός πάντως ότι από την αρχή της εκπτωτικές περιόδου το ποσοστό της έκπτωσης θα είναι ιδιαίτερα υψηλό σε πολλά καταστήματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση