HomeΚΟΣΜΟΣΚαμικάζι σκόρπισε τον θάνατο στο Τέμενος του Μωάμεθ στη Μεδίνα

Καμικάζι σκόρπισε τον θάνατο στο Τέμενος του Μωάμεθ στη Μεδίνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέντε νεκροί, άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και ο βομβιστής αυτοκτονίας, και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας κοντά στο Τέμενος του Προφήτη στη Μεδίνα της Σαουδικής Αραβίας, ένα από τα ιερότερα μνημεία του ισλάμ.

kamikazi1

Το Τέμενος του Προφήτη είναι ο ναός όπου είναι θαμμένος ο προφήτης Μωάμεθ, ενώ η Μεδίνα είναι η δεύτερη σημαντικότερη πόλη για τους μουσουλμάνους, πίσω από τη Μέκκα.

Τηλεοπτικά πλάνα από το σημείο έδειχναν φωτιά και πυκνούς καπνούς να αναδύονται ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα κοντά στο ιστορικό τζαμί.

Η έκρηξη στη Μεδίνα ήταν το τρίτο αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, στο σουνιτικό βασίλειο μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Νωρίτερα, υπήρξαν πληροφορίες για τουλάχιστον μία έκρηξη κοντά σε τέμενος στην επιχειρηματική ζώνη της πόλης Κατίφ, στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, όπου κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος της σιιτικής μειονότητας.

kamikazi2

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι είδε ανθρώπινα μέλη σκορπισμένα στο δρόμο, χωρίς να αποκλείεται να πρόκειται για το κομματιασμένο σώμα βομβιστή. «Ήταν βομβιστής-καμικάζι, είδα μέλη του σώματος του», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Είχε προηγηθεί βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας έξω από το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπου έχασε τη ζωή του ο δράστης.

Η επίθεση συνέπεσε με την εθνική εορτή των ΗΠΑ, την 4η Ιουλίου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση