HomeΚΡΗΤΗ“ Έπιασαν” οι πυροσβέστες τη φωτιά στο Απεσωκάρι- Όλη νύχτα δυνάμεις στην περιοχή

“ Έπιασαν” οι πυροσβέστες τη φωτιά στο Απεσωκάρι- Όλη νύχτα δυνάμεις στην περιοχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματική μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Απεσωκάρι του Δήμου Γόρτυνας, προκειμένου να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά, που εκδηλώθηκε το πρωί.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να “πιάσουν” τη φωτιά, καθώς το δύσβατο της περιοχής, αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι, που έπνεαν, έκαναν το έργο της κατάσβεσης ιδιαίτερα δύσκολο.

Μάλιστα τα οχήματα της υπηρεσίας δε μπορούσαν να προσεγγίσουν εκατό τοις εκατό στις εστίες της φωτιάς, με τους πυροσβέστες να τρέχουν για να προλάβουν όλα τα πύρινα μέτωπα.

Αυτήν την ώρα στην περιοχή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά στο σημείο θα παραμείνουν, εκτός απροόπτου και τυχόν αναζωπυρώσεων, εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, η φωτιά έχει κάψει 48 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και δύο στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά

Πολύ υψηλός είναι και αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Κρήτη, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η Γενική Γραμματεία παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, αλλά και η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαφήμιση
Διαφήμιση