HomeΚΟΣΜΟΣΑυξάνονται οι νεκροί στο μακελειό της Βαγδάτης, το Ιράκ θρηνεί

Αυξάνονται οι νεκροί στο μακελειό της Βαγδάτης, το Ιράκ θρηνεί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα σκαρφαλώνει ο απολογισμός της χειρότερης επίθεσης στο Ιράκ φέτος, με τους νεκρούς να φτάνουν τουλάχιστον τους 142 -κατά άλλες αναφορές, 165- και τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 200.

Η επίθεση, διά χειρός της ISIS, που ακολουθεί την ανακατάληξη της Φαλούτζα θεωρείται μήνυμα πως όσο κι αν η τζιχαντιστική χάνει στο πεδίο του πολέμου, η δυνατότητά της να σπέρνει το χάος παραμένει αμείωτη.

Το Ισλαμικό Κράτος εκδικείται με τη σφαγή αμάχων στην καρδιά της Βαγδάτης

Σύμφωνα με τις επίσημης αναφορές ιρακινών αξιωματούχων το πρωί της Δευτέρας, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει πλέον τους 142. Το βρετανικό BBC από την πλευρά του μιλά για ακόμη περισσότερους, λέγοντας πως οι νεκροί είναι 165.

https://www.youtube.com/watch?v=IL0coesK8L0

Στη χώρα έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος, όμως τον θρήνο στη Βαγδάτη συνοδεύει η οργή: Όταν ο πρωθυπουργός Χαϊντέρ αλ Αμπαντί επισκέφθηκε την περιοχή, έγινε δεκτός από εξοργισμένο πλήθος.

Η βομβιστική επίθεση, με στόχο αγορά σε σιιτική περιοχή την ώρα που ήταν γεμάτη με κόσμο που ψώνιζε για τη λήξη του Ραμαζανιού, ήταν τέτοια που σοροί ανασύρονταν ακόμη και τη νύχτα προς Δευτέρα.

https://www.youtube.com/watch?v=vrEuRYw3Kf0

In.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση