HomeΚΟΣΜΟΣΧείρας βοήθειας ΗΠΑ στο Μπανγκλαντές μετά την αιματηρή επίθεση

Χείρας βοήθειας ΗΠΑ στο Μπανγκλαντές μετά την αιματηρή επίθεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη βοήθεια του FBI προσέφερε ο αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Τζον Κέρι στην πρωθυπουργό του Μπανγκλαντές Σεΐχ Χασίνα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους, βοήθεια προκειμένου να γίνει ουσιαστική έρευνα για τον εντοπισμό αυτών που σχεδίασαν την τρομοκρατική επίθεση στο εστιατόριο στη Ντάκα.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι μέσα στο εστιατόριο οι έξι δράστες εξουδετερώθηκαν, ενώ νεκροί έπεσαν από ανταλλαγή πυροβολισμών και δύο αστυνομικοί.

Η προσφορά του Κέρι έγινε καθώς η αστυνομία του Μπανγκλαντές προσπαθεί να εξακριβώσει πως οι εύποροι και μορφωμένοι νέοι, που έκαναν την επίθεση, απέκτησαν ακραίες και ριζοσπαστικές απόψεις που τους ώθησαν στο αιματοκύλισμα.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι έξι δράστες ήταν όλοι ντόπιοι, με τις Αρχές να προσπαθούν να εξηγήσουν την ταχεία εξάπλωση των ακραίων απόψεων, σε μία χώρα, η οποία πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν σταθερή κοσμική δημοκρατία.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο και παρουσίασε φωτογραφίες με τους τρομοκράτες μπροστά από μια σημαία του. Ωστόσο, τοπικοί αξιωματούχοι απορρίπτουν τη διασύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος τονίζοντας ότι η τοπική οργάνωση Jamaat-ul-Mujahideen Bangladesh (JMB) δεν έχει αποδεδειγμένους δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση