HomeΚΟΣΜΟΣΈτοιμοι οι Ρώσοι τουρίστες να επιστρέψουν στην Τουρκία

Έτοιμοι οι Ρώσοι τουρίστες να επιστρέψουν στην Τουρκία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρά την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να πάνε στα τουρκικά θέρετρα στο εγγύς μέλλον μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων των δυο χωρών.

Ηδη, όπως δήλωσε η γραμματέας Τύπου της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας Irina Tyurina στο interfax.ru, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία δέχονται μεγάλο αριθμό τηλεφωνικών κλήσεων από Ρώσους, που ενδιαφέρονται για διακοπές στην Τουρκία.Την Τετάρτη, είπε, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις για επικείμενη άρση των περιορισμών στην πώληση ταξιδιωτικών πακέτων στην Τουρκία, τα τηλέφωνα των ταξιδιωτικών γραφείων δέχονται συνεχώς κλήσεις.

Οι πελάτες ρωτούν πότε μπορούν να αγοράσουν εισιτήριο. Μόνο το γραφείο «Pink Elephant» έλαβε πάνω από 100 κλήσεις τις πρώτες ώρες ματά την είδηση του πιθανού ανοίγματος της τουρκικής αγοράς και την επομένη από το πραί δέχεται συνεχώς κλήσεις.

Οπως αναφέρεται, η Τουρκία παρά την 7μηνη απαγόρευση παρέμεινε για πολλούς Ρώσους ο πιο επιθυμητός προορισμός γιατί προσφέρει πολλές επιλογές διακοπών στην παραλία, κυρίως για τις οικογένειες, με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και προσιτές τιμές, που δεν μπορούν να βρουν οι Ρώσοι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου.

Σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, το 30-40% του συνόλου των δυνητικών πελατών για αυτό το καλοκαίρι δεν έχει επιλέξει ακόμη προορισμό γιατί δεν βρήκε τον κατάλληλο προορισμό, που θα αντικαταστήσει την Τουρκία.

Εάν ανοίξει η Τουρκία, οι πράκτορες τονίζουν ότι μέσα σε 10 ημέρες θα μπορέσουν να δρομολγήσουν προγράμματα. Η εκτίμηση είναι ότι το πακέτο διακοπών στην Τουρκία φέτος για τους Ρώσους θα είναι φτηνότερο κατά 30-40% σε σχέση με την Ελλάδα, Κύρπο και άλλους προορισμούς.

Οσο για το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος, οι πράκτορες τονίζουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι το ενδεχόμενο αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα που αίρει την απαγόρευση ταξιδιών των Ρώσων στην Τουρκία.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση