HomeΚΟΣΜΟΣΤαϊβάν: Εκτόξευσαν κατά λάθος υπερηχητικό πύραυλο

Ταϊβάν: Εκτόξευσαν κατά λάθος υπερηχητικό πύραυλο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα τραγικό λάθος σημειώθηκε στην Ταϊβάν όταν ο στρατός εκτόξευσε κατά λάθος υπερηχητικό πύραυλο πλήττοντας ένα αλιευτικό σκάφος, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ψαράς που επέβαινε σε αυτό και να τραυματιστούν ακόμα τρεις ανθρώπους.

Όπως αναφέρει το Associated Press το περιπολικό σκάφος Chinchiang διενεργούσε επιθεώρηση σε ναυτική βάση όταν ο πύραυλος Hsiung Feng III εκτοξεύθηκε και κατέληξε στα νερά των νήσων Πενγκού σε απόσταση 75 χλμ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αμύνης ο πύραυλος διαπέρασε το αλιευτικό σκοτώνοντας τον καπετάνιο και τραυματίζοντας τρία μέλη του πληρώματος.

Όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Central News Agency, προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι οι χειριστές του πυραύλου δεν ακολούθησαν τις σωστές διαδικασίες.

Την ίδια ώρα, διετάχθη ευρύτερη έρευνα, ενώ το πολεμικό ναυτικό έστειλε ελικόπτερο και σκάφη για τον εντοπισμό του πυραύλου.

Το τραγικό επεισόδιο σημειώθηκε την ημέρα που η Κίνα γιόρταζε την 95η επέτειο ίδρυσης του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τσινπίνγκ, ο οποίος είναι και γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σε ομιλία του κάλεσε για ειρηνική πορεία των σχέσεων ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ταϊπέι.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση