HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜαντζούνης: Η νέα συμφωνία της Ελλάδος μπορεί να την βγάλει από την κρίση

Μαντζούνης: Η νέα συμφωνία της Ελλάδος μπορεί να την βγάλει από την κρίση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η νέα συμφωνία της Ελλάδος με τους εταίρους δύναται να αποτελέσει την απαρχή μίας πορείας που θα οδηγήσει στην οριστική έξοδο από την κρίση, υπό την προϋπόθεση της συνεπούς εφαρμογής της, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτριος Μαντζούνης, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της Τράπεζας.

Αναφερόμενος στο νέο θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο κ. Μαντζούνης είπε ότι αναβαθμίζει ουσιαστικά τη διαδικασία εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών και παράλληλα προσδιορίζει τους όρους προστασίας της κύριας κατοικίας. Επιπλέον, εκσυγχρονίζει το πτωχευτικό δίκαιο της χώρας, προσδίδοντας την απαιτούμενη ευελιξία για την αποτελεσματική αναδιάταξη του επιχειρηματικού της χάρτη.

H βελτίωση των υποδομών και της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας του δικαστικού πλαισίου και η πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας, η οποία διαμορφώνει τις συνθήκες για την ανάπτυξη μίας δευτερογενούς αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων, συνιστούν σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ανακτησιμότητος των δανείων αυτών, πρόσθεσε.

Ο πιο σημαντικός όμως παράγοντας, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των ρυθμίσεων των δανείων είναι η ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας, τόνισε ο κ. Μαντζούνης.

εδομένης της πολιτικής που στηρίζεται υπέρμετρα στους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, η εξάλειψη της αβεβαιότητας συνιστά την αναγκαία και ικανή συνθήκη για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητος. Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγήηης του Προγράμματος ∆ημοσιονομικής Προσαρμογής τον Ιούνιο του 2016, έστω και με καθυστέρηση, δύναται να αποτελέσει τον καταλύτη για τη σταδιακή απεξάρτηση των τραπεζών από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητος της Τραπέζης της Ελλάδος (ELA), για τη συμμετοχή των

ελληνικών ομολόγων στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και για την αποκατάσταση της μακροχρόνιας σχέσης εμπιστοσύνης με το αποταμιευτικό κοινό, που θα οδηγήσει στη σταδιακή χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών, πρόσθεσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος υπογράμμισε ότι στο δυσχερές περιβάλλον του προηγούμενου έτους, και παρά την ανάσχεση της επίτευξης των στόχων του επιχειρησιακού μας σχεδίου, η χρηματοοικονομική επίδοση της Alpha Bank επέδειξε αντοχή.

Η Alpha Bank κατέγραψε τη μικρότερη προσαρμογή μετά από φόρους μεταξύ των ελληνικών Τραπεζών, στον Έλεγχο της Ποιότητος των Στοιχείων του Ενεργητικού.

Σημείωσε ακόμη ότι ο ιδιωτικός χαρακτήρας της Τράπεζας διασφαλίσθηκε, καθώς το βιβλίο προσφορών υπερκαλύφθηκε εξ ολοκλήρου από ιδιώτες επενδυτές. Μετά από την ολοκλήρωση της Αύξησης, η Alpha Bank διαθέτει ισχυρή και καθαρή κεφαλαιακή διάρθρωση, καθώς οι ιδιώτες επενδυτές αποτελούν πλέον το 89% της κεφαλαιακής βάσης, έναντι 34% πριν από την Αύξηση.

Παράλληλα, το ποσοστό του ΤΧΣ μειώθηκε σε 11%, επισήμανε.

Αναφερόμενος στην κοινωνική ευθύνη της Alpha Bank ο κ. Μαντζούνης είπε ότι η Τράπεζα, μέσω των Προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συνέχισε σειρά πρωτοβουλιών και υιοθέτησε πολιτικές που εναρμονίζονται με τα ευρωπαϊκά και τα διεθνή πρότυπα.

Σε αυτό το πλαίσιο και παράλληλα με την υπεύθυνη επιχειρηματική της δράση, η Τράπεζα υποστηρίζει διαρκώς και επί σειρά ετών, τους τομείς της υγείας, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του περιβάλλοντος και διαθέτει μέρος του προϋπολογισμού της ως κοινωνική προσφορά.

Καθώς η οικονομία αναμένεται να επιτύχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και ακολούθως να επανέλθει σε βιώσιμη πορεία, η Alpha Bank επιδιώκει να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια αυτή, ώστε η χώρα να κατορθώσει να ανακάμψει εντός του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος, υπογράμμισε ο κ. Μαντζούνης, ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση