HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣτην Κρήτη το πρώτο χρυσό βραβείο του εθνικού διαγωνισμού χορού «Dance Arts Competition»

Στην Κρήτη το πρώτο χρυσό βραβείο του εθνικού διαγωνισμού χορού «Dance Arts Competition»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Εθνικός Διαγωνισμός Χορού «Dance Arts Competition» πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο θέατρο Κνωσού, τις ημέρες 24 με 26 Ιουνίου, στον οποίο διαγωνίστηκαν ερασιτεχνικές σχολές από όλη την Ελλάδα, ανά κατηγορία, σε ηλικίες από 7 έως 28 ετών μαθήτριες και επαγγελματίες χορεύτριες.

Από την Κρήτη συμμετείχε η σχολή χορού «Arte Ballet» της Κατερίνας Καργάκη που βρίσκεται στις Κάτω Γούβες Δ. Χερσονήσου Ηρακλείου.

Η σχολή Arte Ballet απέσπασε το 1ο βραβείο (χρυσό) στην κατηγορία σύγχρονου ομαδικού χορού στις ηλικίες 16-18 ετών με 5 μαθήτριες και παράλληλα στα κορίτσια αυτά χορηγήθηκε υποτροφία συμμετοχής σε σεμινάρια στην επαγγελματική σχολή χορού Αλέξανδρου Χατζιάρα στον Πειραιά.

Οι βραβευμένες μαθήτριες είναι η Σουζάνα Πουλακάκη, Ειρήνη Γιαλύτη, Ελένη Χαράρα, Μάγδα Χειρακάκη και Δέσποινα Καριολάκη.

Επιπλέον η Ελένη Χαράρα απέσπασε το 3ο βραβείο στην κατηγορία κλασσικού σόλο χορού «variation bayadera» στις ηλικίες 16 έως 18 ετών.

Συγχαρητήρια στα κορίτσια που βραβεύτηκαν αλλά και σε αυτά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και έφτασαν πολύ κοντά στη διάκριση.

Η σχολή χορού Arte Ballet θα δώσει χορευτική παρουσίαση αύριο Πέμπτη 30 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις ώρα 21.00.