HomeΚΡΗΤΗΈνοχοι οι 25 για την υπόθεση με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης

Ένοχοι οι 25 για την υπόθεση με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας υιοθέτησε το απόγευμα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης.

Έτσι, ένοχοι κρίθηκαν οι 25 από τους συνολικά 30 κατηγορουμένους στην απίστευτη υπόθεση που είχε προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στην κοινή γνώμη της Κρήτης και όχι μόνο.

Αθώοι κρίθηκαν τέσσερις υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών καθώς και ένας εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονταν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας, δάσκαλοι οδήγησης, αλλά και άτομα που τότε ήταν υποψήφιοι οδηγοί και κατηγορούνταν ότι είχαν αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης έναντι αμοιβής, χωρίς ποτέ οι ίδιοι να περάσουν τη δοκιμασία για την αξιολόγησή τους.

Κατά τις προηγούμενες ακροαματικές διαδικασίες, οι τριάντα κατηγορούμενοι απολογήθηκαν τμηματικά, με την πλειοψηφία αυτών να μην αποδέχονται τις κατηγορίες, που τους αποδίδονταν. Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε πως οι 25 εξ αυτών ήταν ένοχοι.

Οι μεγαλύτερες ποινές που επιβλήθηκαν αφορούσαν σε φυλάκιση 4,5 ετών για δύο εργαζομένους στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών και η μικρότερη αφορά σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για έναν από τους κατηγορούμενους που έφερνε σε επαφή τους «υποψήφιους οδηγούς» με τα μέλη του κυκλώματος των πλαστών διπλωμάτων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση