HomeΚΡΗΤΗCarly Booth: η πρώτη γυναίκα νικήτρια του Aegean Airlines Pro-Am από την έναρξή του το 2006

Carly Booth: η πρώτη γυναίκα νικήτρια του Aegean Airlines Pro-Am από την έναρξή του το 2006

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η AEGEAN εγκαινίασε τη δεύτερη δεκαετία του διεθνούς τουρνουά γκολφ με τη διοργάνωση του 11ου “Aegean Airlines Pro-Am” που χάρισε αξέχαστες γκολφικές στιγμές σε όλους τους συμμετέχοντες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, από κάθε σημείο της Γης.

Το 11ο  “Aegean Airlines Pro-Am” διεξήχθη μεταξύ 22 και 25 Ιουνίου στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία, στα δύο μαγευτικά γήπεδα γκολφ 18 οπών και υψηλών προδιαγραφών, “The Dunes Course” και “The Bay Course”. Στο 11ο “Aegean Airlines Pro-Am”, που τελεί υπό την αιγίδα των PGAs of Europe, της ένωσης επαγγελματιών του γκολφ στην Ευρώπη, συμμετείχαν 63 ομάδες, αποτελούμενες από έναν επαγγελματία και τρεις ερασιτέχνες, και συνολικά 252 παίκτες από 22 χώρες, από Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Νότια Αφρική. Επιβεβαιώνοντας έτσι το υψηλό κύρος ενός τουρνουά που αποτελεί όπως δήλωσε ο Ian Randell, CEO των PGAs της Ευρώπης, τη ναυαρχίδα των διοργανώσεων των Ευρωπαϊκών τουρνουά γκολφ.

Οι 63 επαγγελματίες παίκτες που βρέθηκαν στα -πολλάκις βραβευμένα ως ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου- γήπεδα της Costa Navarino (The Dunes & The Bay Course) διεκδίκησαν σε επαγγελματικό επίπεδο 70.000 Ευρώ, το υψηλότερο prize fund της Ευρώπης σε αγώνα Pro- Am για επαγγελματίες.

Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα τριών ημερών, η 24χρονη Σκωτσέζα Carly Booth (με εκπληκτικό σκορ 67 την 1η ημέρα, 66 την 2η ημέρα, και 67 την 3η ημέρα = 200 χτυπήματα) κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των επαγγελματιών, λαμβάνοντας το χρηματικό έπαθλο των 7.000 Ευρώ.  Η Carly Booth, η οποία έχει κερδίσει δύο φορές το Ladies European Tour,  είναι η πρώτη γυναίκα νικήτρια στο “Aegean Airlines Pro-Am” ενώ δήλωσε: «Ήρθα στο Aegean Airlines Pro-Am και έκανα αυτό που χρειαζόταν να κάνω ενώ παράλληλα πέρασα καταπληκτικά. Είναι μεγάλη ώθηση για εμένα να επιστρέφω στα tour με το συναίσθημα της νίκης».

golf aegean

Έκπληξη είχαμε και στην δεύτερη θέση, την οποία κατέκτησαν από κοινού οι Lee Rinker (PGA of America), με τον Νοτιοαφρικανό tour player Jake Roos, νικητή του ατομικού αγώνα των επαγγελματιών του 10ου Aegean Airlines Pro-Am και του 2015 Aegean Challenge Tour στο Hartl Resort.

Η 1η νικήτρια ομάδα του 11ου Aegean Airlines Pro-Am είναι η ομάδα του Έλληνα επαγγελματία Πάνου Καραντζιά, ενώ στη 2η θέση ισοψήφησαν με 181 χτυπήματα η ομάδα του Αυστριακού επαγγελματία Steve Dooley, η ομάδα του Stuart Boyle (PGA of Great Britain & Ireland) και η ομάδα του Rudy Whitfield (PGA of South Africa).

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής επάθλων ο κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, Πρόεδρος της AEGEAN και Πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής του Aegean Airlines Pro-Am στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαι αισιόδοξος ότι στα χρόνια που ακολουθούν θα γίνουν περισσότερες επενδύσεις για το γκολφ στη χώρα μας. Ενώ πιστεύω ακράδαντα ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια θα δούμε περισσότερα γήπεδα γκολφ, στη Μεσσηνία καθώς και στην Κρήτη!  Με την ευκαιρία θα ήθελα να αναφερθώ στην τελευταία μεγάλη ανακαίνιση του γκολφ κλαμπ Κρήτης από τις εταιρείες του ομίλου μας. Επιπλέον στην ανάπτυξη νέων έργων για γκολφ στην Αττική από την Sportsland (μία επιχείρηση κοινών συμφερόντων Κωνσταντακόπουλου – Βασιλάκη) και φυσικά την επέκταση των γηπέδων γκολφ της Costa Navarino. Πιστεύουμε στην επένδυση, στην προώθηση ιδεών καθώς και στις πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν ένα λαμπρότερο, υγιέστερο μέλλον για τη χώρα μας».

Τι δήλωσε ο Ian Randell

Στo πλαίσιο του 11ου Aegean Airlines Pro-Am, με ειδικό εξοπλισμό και κανονισμούς από την UK FootGolf Association, διοργανώθηκε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, στην Costa Navarino, ο αγώνας 2nd FootGolf event powered by Aegean, του ιδιαίτερα δημοφιλούς στα γήπεδα γκολφ της Ευρώπης αθλήματος, που συνδυάζει το ποδόσφαιρο και το γκολφ. Ο αγώνας έλαβε χώρα στο ειδικά διαμορφωμένο FootGolf court στο Dunes Course, με τη συμμετοχή 28 Footballers & Golfers, ήτοι διεθνών ποδοσφαιριστών της Εθνικής μας (Euro 2004), ενεργών παικτών της Super league, πολλών celebrities και διάσημων επαγγελματιών του γκολφ, που συμπλήρωσαν τις 14 ομάδες.  Συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι: Αντώνης Νικοπολίδης, Άγγελος Χαριστέας, Στέλιος Γιαννακόπουλος,  Τάκης Γκώνιας,  Άγγελος Μπασινάς, Κώστας Κατσουράνης, Κώστας Τσάνας, Pierre Issa, Francois Modesto, Salim Arrache, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Predrag Tzortzevits, Δημήτρης Μάζης, Tino Schuster, Paul Marks, Ian Randell, Χρ. Νικόπουλος, Ορέστης Κατσίμης, Ευγένιος Παπαδόπουλος, Αντώνης Σωτηρόπουλος, Henrik Engdahl.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Aegean Airlines Pro-Am, εκτός από την προώθηση του γκολφ στη χώρα μας ως πρόσθετου πυρήνα προσέλκυσης τουρισμού, κάθε χρόνο προσφέρει μέρος των εσόδων του τουρνουά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες. Σε αυτό το πλαίσιο, το φετινό τουρνουά προσέφερε το συνολικό ποσό των 8.000 ευρώ στην Ένωση από κοινωφελείς φορείς «Μαζί για το παιδί». Για 20 συνεχή χρόνια το «Μαζί για το Παιδί» και τα σωματεία-μέλη του προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων για παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια στηρίζοντας περισσότερα από 30.000 παιδιά ετησίως, εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση.

golef aegean3

Η AEGEAN, μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας, συμβάλει κάθε χρόνο δυναμικά στην ενίσχυση της ποιότητας του τουρισμού και ταυτόχρονα στην εξέλιξη και εδραίωση μίας διεθνούς κύρους αθλητικής συνάντησης, που τελεί υπό την αιγίδα της πιο αναγνωρισμένης Ένωσης Επαγγελματιών του Γκολφ στην Ευρώπη (The PGAs of Europe, www.pgae.com) .

Η AEGEAN αποτελεί από το 2011 τον «προτιμώμενο αερομεταφορέα» της The PGAs of Europe, μεταφέροντας τους επαγγελματίες παίκτες της PGAs of Europe µε ειδικές τιµές και προνόµια. Επιπλέον, η AEGEAN αποτελεί από το 2007 τον «επίσηµο αερομεταφορέα» της PGAs Ελλάδος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ, μεταφέροντας τους επαγγελματίες παίκτες της χώρας µας, αλλά και όλα τα παιδιά των Ακαδημιών των Οµίλων δωρεάν, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αγώνες και προπονήσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση