HomeΚΡΗΤΗΚρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον πατέρα τριών παιδιών που “χτυπήθηκε” από το ρεύμα

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον πατέρα τριών παιδιών που “χτυπήθηκε” από το ρεύμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου νοσηλεύεται ο 39χρονος εργάτης από την Αλβανία, ο οποίος υπέστη ηλεκτροπληξία, καθώς δούλευε στα έργα ανάπλασης, που πραγματοποιούνται στην περιοχή της Αναλήψεως στο Ηράκλειο.

Ο άτυχος 39χρονος “χτυπήθηκε” από ηλεκτρικό ρεύμα υψηλής τάσης, την ώρα που εκτελούνταν εργασίες με την πρέσα του μπετόν,με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα στα κάτω άκρα.

Η πρέσα ακούμπησε ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ο άτυχος εργάτης να πέσει αναίσθητος στο έδαφος.

Έντρομοι οι συνάδελφοι του έτρεξαν αμέσως να τον βοηθήσουν, ειδοποιώντας παράλληλα το ΕΚΑΒ.

Στο σημείο του νέου εργατικού ατυχήματος μετέβη κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, προκειμένου να κάνει αυτοψία στο χώρο του ατυχήματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων στο Ηράκλειο αναφέρει:

«Άλλο ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στην Ανάληψη στο Ηράκλειο με θύμα έναν συνάδελφο μετανάστη αλβανικής καταγωγής 39 χρονών.

Μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων βρέθηκαν στο νοσοκομείο, που μεταφέρθηκε ο συνάδελφος, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του. Ο συνάδελφος υπέστη εγκαύματα στα κάτω άκρα.

Την ώρα που ο κλάδος των κατασκευών έχει κυριολεκτικά τσακιστεί από την ανεργία, το μόνο πράγμα που έχει μείνει σε επίπεδα προ κρίσης είναι τα εργατικά ατυχήματα.

Για το λόγο αυτό καλούμε τους συναδέλφους να καταγγέλλουν στο σωματείο την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, που θα διασφαλίζουν ότι θα γυρίσουμε στο σπίτι μας όπως ακριβώς φύγαμε το πρωί για το μεροκάματο.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση