HomeΣΠΟΡΤι είδαμε στην φάση των 16 και τι μέλλει γενέσθαι στην διοργάνωση.

Τι είδαμε στην φάση των 16 και τι μέλλει γενέσθαι στην διοργάνωση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Την Δευτέρα 27/6 ολοκληρώθηκε η φάση των 16 του Euro 2016 , μετά από 8 παιχνίδια που είχαν θέαμα , συγκινήσεις , εκπλήξεις και οδηγούν σίγουρα σε νέο πρωταθλητή Ευρώπης . Για να δούμε ποιες ομάδες ξεχώρισαν και ποιες απογοήτευσαν αλλά και ποιες πέρασαν χαλαρά.

Οι ομάδες που εντυπωσίασαν :

Βέλγιο :  Η αρμάδα του Βίλμοτς , ισοπέδωσε με 4-0 την Ουγγαρία και προκρίθηκε πανηγυρικά στους 8  όπου θα αντιμετωπίσει την Ουαλία . Οι Βέλγοι έχασαν πολλές ευκαιρίες και για πολλή ώρα το σκορ ήταν στο ρευστό 1-0 , αλλά μετά το γκολ της χρυσής αλλαγής Ματσουμπαγί , οι Ούγγροι κατέρρευσαν και οι Κόκκινοι Διάβολοι κέρδισαν άνετα. Στον προημιτελικό είναι φαβορί και αν επιβεβαιώσουν την ποιότητά τους απέναντι στην ομάδα του Μπέιλ έχουν την δυνατότητα να φτάσουν ως το τέλος του δρόμου.

Ιταλία :  H Σκουάντρα Ατζούρα , επιβεβαίωσε το πόσο βαριά φανέλα έχει , εκθρονίζοντας τους νικητές των 2 τελευταίων διοργανώσεων Ισπανούς , αποκλείοντας τους με καθαρή νίκη με 2-0. Oι Ιταλοί με όπλο την άμυνά τους και την φοβερή τακτική του Κόντε, ετοιμάζονται για το σπουδαίο ραντεβού με τους Γερμανούς, κόντρα στους οποίους είναι φαβορί λόγω παράδοσης αλλά και λόγω καλύτερης αγωνιστικής κα*

Πορτογαλία :  H ομάδα του Σάντος , σε καμία περίπτωση δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της κόντρα στην Κροατία . Όμως , κατάφερε να λυγίσει στην παράταση μια ομάδα που έδειξε στην φάση των ομίλων σε πολύ καλύτερη κατάσταση και που με εξαίρεση τον Κριστιάνο Ρονάλντο έχει καλύτερες μονάδες από αυτήν . Τώρα απέναντι στους Πολωνούς είναι το φαβορί , κάτι που στην φάση των ομίλων φάνηκε να μην τους βοηθάει αλλά η σπουδαία προχθεσινή νίκη τους δίνει φτερά.

Iσλανδία :  Oι Βίκινγκ της διοργάνωσης συνεχίζουν τις εντυπωσιακές εμφανίσεις τους αποκλείοντας την Αγγλία με νίκη 2-1 και προκρίθηκαν στους 8 . Με κορυφαίο παίκτη τον Ρ.Σίγκουρτσον  κέρδισαν δικαιότατα την ομάδα του Χόγκσον και στον προημιτελικό κόντρα στους Γάλλους θα ζήσουν το όνειρο.

Οι απογοητεύσεις :

Ισπανία :   Η ομάδα του Ντελ Μπόσκε συνεχίζει την καθοδική πορεία που ξεκίνησε το 2014 , χάνοντας και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης μετά από αυτόν του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Η ήττα από την Κροατία και το ραντεβού με τους Ιταλούς τους στοίχισε , καθώς δεν έβγαζαν το πάθος των γειτόνων τους στο γήπεδό και μοιραία αποκλείστηκαν . Ίσως η μη κλήση των Ίσκο , Τόρες και Ντιέγκο Κόστα στοίχισε στους Ισπανούς αλλά είναι κορεσμένοι από τίτλους τα τελευταία χρόνια για να τους προβληματίσει περαιτέρω.

Κροατία : Οι Κροάτες , κόντρα στους Πορτογάλους απώλεσαν μια ευκαιρία για μια σπουδαία πορεία. Αν και ποιοτικότερη ομάδα , δεν το έδειξαν αυτό στο γήπεδο και υπνωτίστηκαν από το παιχνίδι της ομάδας του Σάντος , δεχόμενοι το καθοριστικό γκολ στην αντεπίθεση. Κρατάνε τις καλές εμφανίσεις της φάσης των ομίλων και ελπίζουν σε καλύτερες κληρώσεις σε μελλοντικές διοργανώσεις.

Αγγλία : Οι Άγγλοι είχαν αποκλειστεί με κάθε πιθανό τρόπο από μεγάλη διοργάνωση εκτός απ’αυτόν . Με ήττα από την σταχτοπούτα της διοργάνωσης Ισλανδία με 2-1 σε ένα παιχνίδι που πολλά από τα αστέρια της και ιδιαίτερα οι Κέιν και Στέρλινγκ απογοήτευσαν και περισσότερο ο Χόγκσον που τους κράτησε 90 και 60 λεπτά αντίστοιχα. Μετά από αυτό είναι αμφίβολο πότε θα πετύχουν κάτι σε μεγάλη διοργάνωση καθώς φέτος είχαν ένα από τα ποιοτικότερα ρόστερ.

Αυτές που πέρασαν με σβηστές μηχανές :

Γαλλία : Οι διοργανωτές σε ένα ακόμα παιχνίδι δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους κόντρα στους σκληροτράχηλους Ιρλανδούς , αλλά τελικά πήραν την νίκη πρόκριση . Κλειδί για τους Γάλλους ήταν ο Γκριζμάν που πέτυχε τα 2 γκολ που ανέτρεψαν το σκορ αλλά άφησε και τους αντιπάλους με 10 παίκτες , εξασφαλίζοντας έτσι την νίκη . Σίγουρα όμως οι Γάλλοι πρέπει να αποδώσουν με βάση την ποιότητά τους στις επόμενες φάσεις όπου το επίπεδο των αντιπάλων ανεβαίνει .

Γερμανία : Oι Παγκόσμιοι πρωταθλητές , κέρδισαν άνετα με 3-0 τους φιλότιμους Σλοβάκους  και προκρίθηκαν στους 8 . Όμως η διαφορά ποιότητας ήταν χαώδης και γι’ αυτό το λόγο , η ομάδα του Λεβ δεν έχει δείξει ότι μπορεί να είναι διεκδικήτρια του τίτλου. Με πρόκριση κόντρα στον κακό τους δαίμονα και ευρισκόμενη σε φοβερή κατάσταση Ιταλία θα έχουν κάνει ένα πρώτο σοβαρό βήμα για κατάσταση του τίτλου.

Ουαλία :  Οι Ουαλοί δυσκολεύτηκαν κάπως κόντρα στην μαχητική Β.Ιρλανδία και χρειάστηκαν ένα αυτογκόλ για να διασπάσουν την άμυνά τους .Όμως τώρα κόντρα στο Βέλγιο για να υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης , πρέπει τα στάνταρ της απόδοσης να ανέβουν και ιδιαίτερα της τριάδας Μπέιλ-Άλεν-Ράμσει που είναι η ραχοκοκαλιά αυτής της ομάδας.

Στους προημιτελικούς μας περιμένουν 4 σπουδαία παιχνίδια με Πορτογαλία/Βέλγιο από την μια πλευρά και Ιταλία/Γαλλία από την άλλη να ναι τα φαβορί για να είναι στους 4 αλλά προβλέψεις σε τέτοιες διοργανώσεις δεν χωράνε μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση