HomeΚΡΗΤΗΞεναγός στο Λασίθι κούρεψε το χρέος της κατά 58% – Δείτε πώς

Ξεναγός στο Λασίθι κούρεψε το χρέος της κατά 58% – Δείτε πώς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευνοϊκή για μία ξεναγό, η οποία φροντίζει τους υπερήλικες γονείς της, στάθηκε απόφαση του Ειρηνοδικείου της Νεάπολης, το οποίο κούρεψε το χρέος της 55χρονης κατά 58%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών η δανειολήπτρια, η οποία ασκεί το επάγγελμα της ξεναγού, στην Ελούντα και φροντίζει τους ηλικιωμένους γονείς της, είχε βρεθεί αντιμέτωπη με ληξιπρόθεσμες οφειλές σε τρεις τράπεζες και τον ΟΑΕΔ συνολικού ύψους 57.742,00 ευρώ.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης επισημαίνεται ότι τα μηνιαία έσοδα της 55χρονης ανέρχονται σε 932,33 ευρώ από την εργασία της ως ξεναγού, ενώ τα περιουσιακά της στοιχεία είναι μία κατοικία 77,87 τ.μ .

Το Ειρηνοδικείο της Νεαπόλεως Λασιθίου, παρά τις ενστάσεις των πιστωτριών Τραπεζών, αποφάσισε τα εξής:

  • Δέχεται την αίτηση της αιτούσας,
  • Ρυθμίζει τα χρέη της δανειολήπτριας , με καταβολές επί τετραετία (24) μήνες, απευθείας στις μετέχουσες πιστώτριες, με καταβολή μηνιαίας δόσης 200 ευρώ,κατά αντιστοιχία στην κάθε μια.
  • Εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία,
  • Χορηγεί, “περίοδο χάριτος ” τετραετία.
  • Επιβάλλει, στην δανειολήπτρια ,για την διάσωση της κατοικίας της, την καταβολή μηνιαίας δόσης 113,65 ευρώ, για 120 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μετά την πάροδο της τετραετίας
  • «Κουρεύει» το χρέος της δανειολήπτριας  , συνολικά ,κατά  58%

Επί της ουσίας η εν λόγω δανειολήπτρια, την τετραετία καλείται να καταβάλλει ,προς όλους τους πιστωτές της , μόνο  το ποσό των 9.600 ευρώ.

Για την διάσωση της μοναδικής της κατοικίας , καλείται να καταβάλλει ,το ποσό των 13.680 ευρώ , σε χρονικό διάστημα 10 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση