HomeΚΟΣΜΟΣΟμολογία Ιγκλέσιας: Μας αιφνιδίασαν τα αποτελέσματα

Ομολογία Ιγκλέσιας: Μας αιφνιδίασαν τα αποτελέσματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Θα κάνουμε αναλύσεις από αύριο» δήλωσε ο αρχηγός των Podemos, σχολιάζοντας την τρίτη θέση πίσω από τους Σοσιαλιστές – Δείτε πως ψήφισαν κρίσιμες περιοχές της Ισπανίας

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων του ισπανικού λαού, με τα αποτελέσματα να στέλνουν τους Podemos στην τρίτη θέση με 71 έδρες, ο αρχηγός του κόμματος, Πάμπλο Ιγκλέσιας, δήλωσε ότι παρά τα όσα περίμεναν, τα αποτελέσματα τους εξέπληξαν, καθώς ήταν πέραν των προσδοκιών τους.

«Θα κάνουμε αναλύσεις από αύριο. Μας έπιασαν αιφνιδίασαν τα αποτελέσματα» δήλωσε ο Ιγκλέσιας, την ώρα που η καταμέτρηση βρισκόταν στο 95%, με τα αποτελέσματα να διαψεύδουν και τις εκτιμήσεις των Unidos Podemos, αλλά και τα exit polls που προέβλεπαν σε δεύτερη θέση του κόμματος του Ιγκλέσιας.

Πήρε σχεδόν όλες τις επαρχίες ο Ραχόι

Σε Γαλικία, Αστούριας, Καντάμπρια, Καστίλη, Καστίλη Λα Μάντσα, Αραγονία, Βαλένθια και Μούρθια, το Λαϊκό Κόμμα θριάμβευσε, παίρνοντας όλες τις επαρχίες, όπως και τα Κανάρια νησιά και τις Βαλεαρίδες.

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, το αριστερό κόμμα της Καταλονίας ψηφίστηκε μόνο από δύο επαρχίες, τη Γέιδα και τη Χιρόνα, καθώς Βαρκελώνη και Ταρραγόνα ψήφισαν Podemos.

Από τους Ανδαλουσιάνους, όλες οι επαρχίες ψήφισαν το κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, εκτός από Ουέλβα, Σεβίλλη και Χαέν που ψήφισαν τους Σοσιαλιστές.

Το Λαϊκό Κόμμα της Ναβάρας, πήρε την ομώνυμη επαρχία στη μοναδική του επιτυχία, όπως και αναμενόταν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση