HomeΚΡΗΤΗBrexit: Οι Άγγλοι φεύγουν από την Ευρώπη και έρχονται στην Κρήτη!

Brexit: Οι Άγγλοι φεύγουν από την Ευρώπη και έρχονται στην Κρήτη!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί το Brexit να προκαλεί γεωπολιτικές και οικονομικές αναταράξεις σε όλο τον κόσμο, ωστόσο το Βρετανικό Ναυτικό συνεχίζει απτόητο τις ασκήσεις του στην Ελλάδα.

Μετά από αίτημα του Βρετανικού Ναυτικού η χώρα μας έχει δεσμεύσει δυο περιοχές βόρεια της Κρήτης, όπως μπορείτε να δείτε στον διαδραστικό χάρτη του Onalert.gr, προκειμένου να γίνουν ασκήσεις με ελικόπτερα.

Η μεγαλύτερη περιοχή, η οποία εκτείνεται βόρεια της Κρήτης και σε εύρος πιάνει από Χανιά μέχρι και Ηράκλειο, έχει δεσμευτεί για ασκήσεις χωρίς πυρά, με πτήσεις ελικοπτέρων σε πολύ χαμηλό ύψος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη NOTAM A1363/16, η περιοχή δεσμεύεται σε οριζόντια όρια μέχρι 2.500 πόδια, δηλαδή κάτω από 1000 μέτρα. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου και η δέσμευση της περιοχής έγινε την Πέμπτη 23 Ιουνίου.

Μία ακόμα περιοχή για ασκήσεις ελικοπτέρων με πραγματικά πυρά έχει δεσμευτεί πάλι την περασμένη Πέμπτη, ημέρα που γινόταν το δημοψίφισμα, με τη ΝΟΤΑΜ A1359/16. Στον διαδραστικό χάρτη του Onalert.gr θα δείτε αυτή την περιοχή να αποτυπώνεται με κόκκινο χρώμα. Σε αυτή την περιοχή έχει δοθεί άδεια να γίνουν ασκήσεις ελικοπτέρων του Βρετανικού Ναυτικού, με πραγματικά πυρά. Οι ασκήσεις αυτές θα γίνουν την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τη ΝΟΤΑΜ.

Onalert.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση