HomeΚΟΣΜΟΣΤο Παρίσι προκαλεί τους Βρετανούς: Ελάτε στη Γαλλία να επενδύσετε και να δουλέψετε

Το Παρίσι προκαλεί τους Βρετανούς: Ελάτε στη Γαλλία να επενδύσετε και να δουλέψετε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η περιφέρεια του Παρισιού δεν έχασε χρόνο. Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι κέρδισε το Brexit, μια τεράστια διαφημιστική εκστρατεία ξεκίνησε με στόχο τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες που θα ήθελαν να φύγουν από την Μεγάλη Βρετανία.

«Move on, Join Paris Region and its opportunities» έγραψε η περιφερειάρχης του Παρισιού στον λογαριασμό της στο twitter. Ηδη από την περασμένη Παρασκευή ένα σάιτ στα αγγλικά ήταν διαθέσιμο για τους ενδιαφερόμενους. Η ίδια η περιφερειάρχης Βαλερί Πεκρές, χαμογελαστή πάνω στα διαφημιστικά φυλλάδια, εγκωμιάζει τα πλεονεκτήματα της περιφέρειας του Παρισιού και εύχεται «welcome» σε νέες μπίζνες από την Αγγλία.

PARISI1

Η διαφημιστική αντεπίθεση της Γαλλίας ήταν καλά προετοιμασμένη από καιρό. Ηδη είχαν ετοιμαστεί πάνω από 4.000 επιστολές σε ειδικά άτομα, τα οποία είχαν προεπιλεγεί. Η περιφέρεια του Παρισιού θέλησε μάλιστα να βγάλει γιγαντιαίες αφίσες και μέσα στην καρδιά του City του Λονδίνου, αλλά οι αρχές της πόλης δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο.

Η περιφερειάρχης του Παρισιού ξεκίνησε την διαφημιστική εκστρατεία χωρίς ειδικά συναισθήματα. Eξάλλου, όταν η ίδια ήταν υπουργός Οικονομικών στην δεξιά κυβέρνηση του Φρανσουά Φιγιόν, ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε ανερυθρίαστα καλέσει επιχειρηματίες και στελέχη να πάνε στο Λονδίνο αν δεν νιώθουν καλά στη Γαλλία. Εκείνη την εποχή το Παρίσι ήθελε να επιβάλλει φόρο στις χρηματιστηριακές συναλλαγές και ο Κάμερον είχε αποκαλέσει αυτό το μέτρο «δολοφονικό».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση