HomeΚΟΣΜΟΣΣουλτς: Σκανδαλώδης η παραμονή Κάμερον ως τον Οκτώβριο -Κρατά όμηρο όλη την Ευρώπη

Σουλτς: Σκανδαλώδης η παραμονή Κάμερον ως τον Οκτώβριο -Κρατά όμηρο όλη την Ευρώπη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η απόφαση του Ντέιβιντ Κάμερον να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού έως τον Οκτώβριο είναι σκανδαλώδης, δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγόρησε τον Κάμερον ότι με αυτόν τον τρόπο παίρνει «όμηρο ολόκληρη την (ευρωπαϊκή) ήπειρο». Οταν ο Κάμερον ανακοίνωνε το 2013 την πρόθεσή του να οργανώσει ένα δημοψήφισμα για να κριθεί εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα παρέμενε ή θα αποχωρούσε από την ΕΕ «φυλάκισε μια ολόκληρη ήπειρο» για να κάνει «διαπραγματεύσεις τακτικής», κατήγγειλε ακόμη ο Γερμανός αξιωματούχος, μιλώντας στο ARD.

Μετά τη νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, ο Κάμερον ανακοίνωσε την παραίτησή του, διευκρινίζοντας όμως ότι θα εγκαταλείψει τον θώκο αφού αναδειχθεί νέος ηγέτης στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, στις αρχές Οκτωβρίου.

«Για άλλη μια φορά, μια ολόκληρη ήπειρος βρίσκεται σε ομηρία λόγω των εσωτερικών διαβουλεύσεων στο βρετανικό συντηρητικό κόμμα», δήλωσε ο Σουλτς, που θεωρεί υπερβολικά αργή την αποχώρηση του Κάμερον. «Θα μπορούσε να συγκληθεί συνέδριο αύριο το πρωί εάν αυτή είναι η επιθυμία του απερχόμενου πρωθυπουργού», πρόσθεσε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση