HomeΚΡΗΤΗΠαρέμβαση αρχαιολόγων στον Αλ. Τσίπρα για την επένδυση στο Κάβο Σίδερο

Παρέμβαση αρχαιολόγων στον Αλ. Τσίπρα για την επένδυση στο Κάβο Σίδερο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξαιρετικής σημασίας επιστολή απέστειλε το Παγκόσμιο Αρχαιολογικό Κογκρέσο προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, για να εκφράσει τη βαθιά του ανησυχία για το σχεδιαζόμενο θέρετρο γκολφ στο Κάβο Σίδερο, λίγες μόνο μέρες πριν την εκδίκαση της προσφυγής πολιτών και οργανώσεων στο ΣτΕ, στις 4 Ιουλίου 2016.

Στην επιστολή, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ, παρατίθενται αποκαλυπτικά στοιχεία για την αρχαιολογική σημασία και τις έρευνες που γίνονται στην περιοχή. Το Παγκόσμιο Αρχαιολογικό Κογκρέσο «αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα περνά μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων μπορεί να θεωρηθεί σαν μια διέξοδος για την κρίση. Όμως, το να επιτραπεί η καταστροφή προστατευόμενων περιοχών και μοναδικών αρχαιολογικών τοπίων θα βλάψει και την κληρονομιά και την οικονομία της χώρας μακροχρόνια».

Έκκληση

Η επιστολή καταλήγει με την έκκληση στον πρωθυπουργό να μην εγκρίνει τα σχέδια για ένα τέτοιο έργο και να συνεργαστεί με τις τους αρχαιολόγους και τους ειδικούς περιβαλλοντικής διατήρησης ώστε να βρεθούν τρόποι να γίνει η καταγραφή, η διαχείριση και η προβολή αυτού του μοναδικού τοπίου. «Αυτό θα εξασφαλίσει τόσο τα μακροχρόνια οικονομικά οφέλη για τους κατοίκους της περιοχής όσο και την αειφορική διατήρηση αυτού του πολιτιστικού και φυσικού πόρου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση