HomeΚΟΣΜΟΣΡέντσι: «Πρέπει να υπερισχύσουν όσα μας ενώνουν, είναι η στιγμή της ήρεμης δύναμης»

Ρέντσι: «Πρέπει να υπερισχύσουν όσα μας ενώνουν, είναι η στιγμή της ήρεμης δύναμης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Πρέπει να υπερισχύσουν όσα μας ενώνουν, είναι η στιγμή της διαύγειας, της ισορροπίας και της ήρεμης δύναμης», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Η Ιταλία θα παίξει τον ρόλο που της αρμόζει, εξασφαλίσαμε εβδομήντα χρόνια ειρήνης χάρη στην Ένωση, η οποία έβαλε τέλος σε δεκαετίες και αιώνες πολέμων», πρόσθεσε ο κεντροαριστερός επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

«Η χώρα μας έχει το χρέος να προσφέρει την σταθερότητά της και στους υπόλοιπους εταίρους, αύριο θα συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών που ίδρυσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Δευτέρα, στο Βερολίνο, θα συναντηθώ με την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Ολάντ», τόνισε ο Ματέο Ρέντσι. Παράλληλα, υπογράμμισε:

«Η Ευρώπη είναι ένα σύνολο συναισθημάτων, ένας χώρος ασφάλειας και δύναμης. Η Ευρώπη είναι το δικό μας σπίτι, των παιδιών και των εγγόνων μας. Το καθιστούμε σαφές, όντας πεπεισμένοι ότι χρειάζεται μια ανακαίνιση, ένα φρεσκάρισμα, αλλά ότι παραμένει το σπίτι για το δικό μας αύριο.

Ο κόσμος του μέλλοντος χρειάζεται την φαντασία, το θάρρος, τον πολιτισμό, τις αξίες, την ελευθερία, την δημοκρατία και την καινοτομία της Ευρώπης. Χρειάζεται, με μια μόνον λέξη, την Ευρώπη του ουμανισμού».

Ο Ματέο Ρέντσι αναφέρθηκε στην τελετή που θα οργανωθεί στην Ρώμη, στις 25 Μαρτίου του 2017, για τα εξήντα χρόνια από την υπογραφή των ευρωπαϊκών συνθηκών και θέλησε να δηλώσει σχετικά: «Θα φτάσουμε στην ημερομηνία αυτή του Μαρτίου με την πεποίθηση και την επίγνωση ότι στις στιγμές δυσκολίας η Ευρώπη ξέρει να δείχνει τον καλύτερο εαυτό της» διότι «τα παιδιά μας ζητούν περισσότερη Ευρώπη, πιο ικανή να ερμηνεύσει τα όνειρα, τα αισθήματα και τις προσδοκίες τους».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ολοκλήρωσε το τηλεοπτικό διάγγελμά του με την φράση «ζήτω η Ιταλία, ζήτω η Ευρώπη».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση