HomeΚΟΣΜΟΣΤουσκ: Δραματικό το Brexit – Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις συνέπειες

Τουσκ: Δραματικό το Brexit – Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις συνέπειες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ως μια «πολιτικά δραματική εξέλιξη» αλλά όχι ως «ώρα για υστερικές αντιδράσεις» χαρακτήρισε το Brexit μετά το Βρετανικό δημοψήφισμα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ. Σε ανακοίνωση του λίγο πριν την συνάντηση του με τους άλλους Προέδρους των Ευρωπαϊκών Οργάνων και τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας ο Ντόναλντ Τούσκ δεν έκρυψε την απογοήτευση του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Είμαστε πλήρως εις γνώσιν της πολιτικά δραματικής αυτής εξέλιξης, δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψουμε τις πολιτικές συνέπειες που θα έχει αυτό, ιδιαίτερα για το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για ένα ιστορικό σημείο αλλά σίγουρα δεν είναι η ώρα τώρα για ιστορικές αντιδράσεις», είπε ο Ντόναλντ Τούσκ.

Στη συνέχεια ο Πολωνός Πρόεδρος τόνισε πως «θα  ήθελα να διαβεβαιώσω τους πάντες πως είμαστε προετοιμασμένοι για το αρνητικό αυτό σενάριο», λέγοντας έτσι πως έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές και από τη πλευρά του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα.

Λέγοντας πως έχει μιλήσει με όλους τους ηγέτες της ΕΕ και τους Προέδρους των Ευρωπαϊκών οργανισμών, ο Ντόναλντ Τούσκ μιλώντας για τους 27 (πλέον) ηγέτες της ΕΕ, δήλωσε πως είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν την συνοχή της ΕΕ.

Σχετικά με το τι περιμένει τις σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ στο άμεσο μέλλον, το Ηνωμένο Βασίλειο θα κληθεί να συμμορφωθεί με όλους τους  κανονισμούς της ΕΕ και για να συζητηθούν οι επόμενες δράσεις ο Ντόναλντ Τούσκ δήλωσε ότι ζήτησε μια ανεπίσημη συνάντηση των 27 στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής την επόμενη εβδομάδα , έτσι ώστε «να γίνει και μια ευρύτερη σκέψη για το μέλλον της Ένωσης».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση