HomeΚΟΣΜΟΣΠαγκόσμιο σοκ: Οι Βρετανοί ψήφισαν Brexit με 51,9%, το οριστικό αποτέλεσμα

Παγκόσμιο σοκ: Οι Βρετανοί ψήφισαν Brexit με 51,9%, το οριστικό αποτέλεσμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι οριστικό. Οι Βρετανοί επέλεξαν το Brexit. Σύμφωνα με το SkyNews, τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής: Το 51,9% των Βρετανών, δηλαδή 17.410.741 ψηφοφόροι ψήφισαν υπέρ του Brexit, ενώ το 48,1% δηλαδή 16.141.241 Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της παραμονής.

BREXIT XARTHS BREXIT XARTHS1

Οι Βρετανοί ψήφισαν μαζικά στο δημοψήφισμα, με τη συμμετοχή, παρά την κακοκαιρία, να φθάνει στο 72%.

Ο ηγέτης του UKIP Νάιτζελ Φάρατζ, επικεφαλής της εκστρατείας του Leave στις 6 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, πανηγύρισε για τη νίκη του Brexi λέγοντας «αυτή την αυγή τολμούμε να ονειρευτούμε ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο. Εάν οι προβλέψεις είναι σωστές, αυτό θα είναι μια νίκη για τους πραγματικούς ανθρώπους, για τους απλούς ανθρώπους, για τους αξιοπρεπείς ανθρώπους. Αγωνιστήκαμε ενάντια στις πολυεθνικές. Παλέψαμε ενάντιο στο ψέμα και στην εξαπάτηση».

Υπέρ της παραμονής στην ΕΕ ψήφισαν Σκωτία και Λονδίνο και υπέρ του Brexit η Ουαλία και η Βόρεια Αγγλία.

Εντωμεταξύ, οι εξελίξεις είναι πράγματι δραματικές, αφού το Brexit δεν θα σημάνει απλά την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, με τις όποιες οικονομικές συνέπειες, αλλά θα προκαλέσει και ένα ντόμινο πολιτικών εξελίξων.

Πέραν του ότι Ντέιβιντ Κάμερον και Τζορτζ Οσμπορν για τους περισσότερους αναλυτές θεωρούνται παρελθόν, το Brexit ίσως προκαλέσει μια σειρά αποσχιστικών τάσεων, με τη Σκωτία και την Β.Ιρλανδία που ψήφισαν υπέρ της Παραμονής να στέλνουν ήδη τα δικά τους μηνύματα ότι οι ίδιοι θεωρούν ότι παραμένουν μέλη της ΕΕ.

Σε κάθε περίπτωση από στιγμή σε στιγμή αναμένεται δήλωση του Ντέιβιντ Κάμερον.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση