HomeΚΟΣΜΟΣ«We need your help»: Στη Σκοτία και στο Λονδίνο ψηφίζουν να μείνουμε στην ΕΕ!

«We need your help»: Στη Σκοτία και στο Λονδίνο ψηφίζουν να μείνουμε στην ΕΕ!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η αντιπαράθεση των δύο στρατοπέδων ανάμεσα στην παραμονή και την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση την ώρα που οι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες.

Εντούτοις, σύμφωνα με αποκάλυψη του Guardian οι υπέρμαχοι του Brexit σκαρφίζονται απίστευτες μεθόδους για να πείσουν τους αναποφάσιστους ώστε να επικρατήσουν στη μάχη του κρίσιμου δημοψηφίσματος.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, λοιπόν, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί email στο οποίο ο επικεφαλής της επιτροπής για την καμπάνια της εξόδου από την ΕΕ, Μάθιου Έλιοτ, καλεί τους Βρετανούς να ψηφίσουν «Leave».

«Μαθαίνουμε αναφορές ότι στις δύο περιοχές της χώρας που είναι περισσότερο εναντίον μας, την Σκοτία και το Λονδίνο, ψηφίσουν σε μεγάλο ποσοστό. Υπάρχει μία πραγματική πιθανότητα οι ψηφοφόροι του Λονδίνου και της Σκοτίας να ψηφίσουν για να μας κρατήσουν στην ΕΕ σήμερα παρότι οι σημαντικότερες περιοχές της χώρας ψηφίσουν για την αποχώρηση.

Χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια να το σταματήσουμε αυτό. Παρακαλώ, καλέστε, στείλτε μηνύματα ή email στους φίλους σας και την οικογένειά σας που δεν έχουν ακόμα ψηφίσει και διαβεβαιώστε ότι θα ψηφίσουν Leave σήμερα», αναφέρει ο Έλιοτ στο μήνυμα.

«Αν δεν θέλετε τον κόσμο από το Λονδίνο να αναγκάσει εσάς και την οικογένειά σας να παραμείνετε στην ΕΕ παρακαλώ στείλτε email και τηλεφωνήστε στους φίλους σας και διαβεβαιώστε ότι θα ψηφίσουν Leave σήμερα! Αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί τις τελευταίες ώρες θα τα καταφέρουμε. Παρακαλώ πείτε το στους φίλους σας σήμερα», συνεχίζει η επιστολή, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και μία φωτογραφία από εκλογικό κέντρο από «προάστιο στο Λονδίνο».

Μετά τη δημοσίευση του ηλεκτρονικού μηνύματος ο Τσούκα Ουμούνα που θεωρείτο φαβορί για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, δήλωσε ότι οι υποστηρικτές της εξόδου της χώρας από την ΕΕ ολοκληρώνουν την καμπάνια τους όπως την ξεκίνησαν «προσπαθώντας να διχάσουν τη χώρα και ότι να την ενώσουν, στρέφοντας περιοχές, έθνη και κοινότητες τη μία εναντίον της άλλης.

Οι Λονδρέζοι και οι Σκοτσέζοι έχουν το ίδιο δικαίωμα να ασκήσουν την δημοκρατική επιλογή τους όπως όλοι οι άλλοι. Υπονοώντας ότι η ψήφος μας είναι κατά κάποιο τρόπο λιγότερο έγκυρη από αυτές άλλων περιοχών της Βρετανίας είναι απόλυτα επαίσχυντη».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση