HomeΣΠΟΡΡωσία – Ουαλία 0-3

Ρωσία – Ουαλία 0-3

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ράμσεϊ και Μπέιλ, η Ουαλία έκανε… σκόνη τη Ρωσία επικρατώντας με 3-0 και πήρε την πρόκριση για τους «16» ως πρώτη στον δεύτερο όμιλο. Αποχαιρέτησαν ως τέταρτοι οι Ρώσοι.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Για τη νίκη παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων. Οι μεν Ρώσοι έψαχναν το τρίποντο για να έχουν ελπίδες πρόκρισης ως καλύτεροι τρίτοι, ενώ οι Ουαλοί τη νίκη που θα τους έδινε την πρωτιά (σε συνδυασμό με μη νίκη Αγγλίας). Μόλις στο 11′ ο Άλεν βρήκε έξοχα τον Ράμσεϊ κι εκείνος με πλασέ νίκησε τον Ακινφέεβ για το 0-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό, εννιά λεπτά αργότερα, ο Τέιλορ με διπλή προσπάθεια νίκησε και πάλι το Ρώσο τερματοφύλακα για το 0-2. Κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος αφού η ομάδα του Σλούτσκι χρειαζόταν τρία γκολ για να προκριθεί.

Επιθετικά συνέχισαν και οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 55′ ο Μπέιλ λίγο έλειψε να βάλει και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ, όμως ο Ακινφέεβ του αρνήθηκε το γκολ. Δεν συνέβη όμως το ίδιο στο 67ο λεπτό.

Ο Ράμσεϊ έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον συμπαίκτη του και ο σταρ της Ουαλίας πλάσαρε τον Ακινφέεβ για το 0-3.

Η Ρωσία ανέβηκε και πίεσε στα τελευταία λεπτά για το γκολ της τιμής, όμως δεν τα κατάφερε και αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι.

Να σημειωθεί ότι ο Μπέιλ σκόραρε και στα τρία ματς των ομίλων, κάτι που έχουν κάνει μόλις άλλοι έξι παίκτες κατά το παρελθόν, ενώ βρίσκεται και στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με τρία τέρματα.
Από τα δεξιά έκαναν τις περισσότερες επιθέσεις τους οι Ουαλοί. Ο Ράμσεϊ ήταν ο κινητήριος μοχλός κουβαλώντας τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση και έφτιαξε και το γκολ του Μπέιλ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ρωσία (4-2-3-1): Ακινφέεβ, Σμολνίκοβ, Μπερεζούτσκι Β. (46′ Μπερεζούτσκι Α.), Ιγκνασέβιτς, Κομπάροβ, Γκλουσάκοβ, Μαμάεβ, Σιρόκοβ (52′ Γκολόβιν), Κοκόριν, Σμολόβ (70′ Σαμέντοβ), Τζιούμπα

Ουαλία (5-3-2): Χένεσι, Γκάντερ, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Τέιλορ, Άλεν (74′ Έντουαρντς), Λέντλεϊ (76′ Κινγκ), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Βόουκς

Διαφήμιση
Διαφήμιση