HomeΚΟΣΜΟΣΕφτιαξε 49 ξύλινους σταυρούς για τα θύματα του Ορλάντο και ταξίδεψε 2.000 χλμ για να τους μεταφέρει

Εφτιαξε 49 ξύλινους σταυρούς για τα θύματα του Ορλάντο και ταξίδεψε 2.000 χλμ για να τους μεταφέρει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κρατώντας αναμμένα κεριά περίπου 10.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε αγρυπνία στο Ορλάντο, τιμώντας τα 49 θύματα του μακελειού στο κλαμπ Pulse της πόλης.

Ανάμεσά τους και ο Γκρεγκ Ζάνις, ο οποίος ταξίδεψε περίπου 2.000 χλμ. για να παραδώσει 49 ξύλινους χειροποίητους σταυρούς. Ο καθένας από αυτούς έφερε και το όνομα κάθε θύματος του Ομάρ Ματίν, πάνω από μια ξύλινη κόκκινη καρδιά.

ORLANDO1

Ο ξυλουργός δημιούργησε τους σταυρούς στο γκαράζ εργαστήριό του στο Σικάγο, χρησιμοποιώντας ξύλα που είχαν δοθεί ως δωρεά.

Ο κ. Ζάνις χρειάστηκε 17 ώρες για να φτάσει στο Ορλάντο, όπου ήλπιζε να δημιουργήσει ένα μνημείο.

«Το κάνω αυτό για τις οικογένειες», είπε και πρόσθεσε, μιλώντας στο Yahoo!: «Οταν τους βλέπεις παρατεταγμένους, αναγνωρίζει την σοβαρότητα του τι συμβαίνει». «Το μήνυμά μου είναι αγάπα τον πλησίον σου. Μην τον κρίνεις», τονίζει ο κ. Ζάνις.

ORLANDO2

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που κατασκευάζει σταυρούς για μια τραγωδία. Είχε δημιουργήσει 26 για να τιμήσει τα παιδιά και το προσωπικό, που σφαγιάστηκαν ένα πρωινό στο Δημοτικό σχολείο Sandy Hook, αλλά και για τα θύματα του Μαραθωνίου της Βοστώνης.

Ενας σταυρός για όλους, όπως και για θύματα πυροβολισμών και αεροπορικών δυστυχημάτων.

Στην αγρυπνία της Κυριακής, χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το παρών στην αγρυπνία στις όχθες της λίμνης Ιόλα προς τιμήν των θυμάτων. Το πλήθος τήρησε ενός λεπτού σιγή, μετά το διάβασμα και των 49 ανθρώπων, που έπεσαν νεκροί από τα πυρά του μακελάρη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση