HomeΣΠΟΡΑποτίμηση της 2ης αγωνιστικής του Euro 2016 , νικητές και χαμένοι.

Αποτίμηση της 2ης αγωνιστικής του Euro 2016 , νικητές και χαμένοι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Το Σάββατο 18/6 ολοκληρώθηκε και η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2016  και έχει αρχίσει να διαμορφώνεται το πάζλ των ομάδων που θα προκριθούν , αλλά λόγω και της πρόκρισης των  4 καλύτερων τρίτων , μόνο η Ουκρανία έχει αποκλειστεί από τώρα. Ας δούμε τις ομάδες που ξεχώρισαν είτε θετικά είτε αρνητικά σε αυτή την δεύτερη αγωνιστική.

Αυτές που εντυπωσίασαν :

Ιταλία:  Η ομάδα του Κόντε ,έκανε το 2/2 κόντρα στη Σουηδία και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου. Εντυπωσιακή σταθερότητα από τους Ιταλούς που με όπλο την άμυνα και  τις επικίνδυνες τους αντεπιθέσεις πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία ως τώρα.

Σλοβακία : Oι Σλοβάκοι , νίκησαν 2-1 τους απογοητευτικούς Ρώσους και έβαλαν πλώρη για τους 16 είτε ως δεύτεροι είτε ως καλύτεροι τρίτοι . Με την τριάδα  Βάις , Μακ και Χάμσικ να είναι σε πολύ καλή κατάσταση  , δείχνουν ικανοί για μια αξιοπρεπή πορεία.

Ισπανία :  Οι πρωταθλητές Ευρώπης , ήταν εκπληκτικοί κόντρα στους Τούρκους , σκορπίζοντάς τους με 3-0 και εξασφαλίζοντας την πρόκριση τους στην επόμενη φάση.  Ινιέστα , Μοράτα και Νολίτο τους χάρισαν αυτήν την νίκη και με την ποιότητα που διαθέτουν σε όλες τις γραμμές μπορούν να πάνε μακριά.

Στο ύψος τους :

 Βέλγιο : Οι Βέλγοι ξεπέρασαν το σοκ της ήττας της πρεμιέρας , κερδίζοντας άνετα την Ιρλανδία με 3-0 , βάζοντας ισχυρά θεμέλια πρόκρισης. Ο Λουκάκου σκόραρε 2 γκολ σε 2 τελικές προσπάθειες αποδεικνύοντας το φονικό του ένστικτο και ανεβάζοντας την ψυχολογία του ενόψει της συνέχειας.

Γαλλία :  Οι διοργανωτές , για ένα ακόμα παιχνίδι δεν έθελξαν με την απόδοσή τους , αλλά χάρη στην ποιότητα των Παγέτ και Γκριζμάν πήραν την νίκη-πρόκριση κόντρα στην Αλβανία . Όμως για να φτάσει μακριά στην διοργάνωση πρέπει να ανεβάσει στροφές.

Αγγλία : Οι Άγγλοι πήραν σπουδαία νίκη με ανατροπή κόντρα στην Ουαλία κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης . Ο Χότζον , αυτή την φορά χρησιμοποίησε τον Βάρντι και αυτός τον δικαίωσε και πλέον με ισοπαλία κόντρα στους Σλοβάκους , περνάνε και οι 2 μαζί στην επόμενη φάση.

Ισλανδία :  Η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης , με 2 ισοπαλίες σε 2 παιχνίδια μένει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης και θα μπορούσε να ήταν και πρώτη στον όμιλο , νικώντας την Ουγγαρία αλλά προδόθηκε από το αυτογκόλ του Σέβασον στο 88  και θα τα παίξει όλα για όλα στο παιχνίδι με την Αυστρία.

Οι απογοητεύσεις :

Πορτογαλία : Η ομάδα του Σάντος , με μοιραίο τον Κριστιάνο , δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε την Αυστρία και είναι στην τρίτη θέση του ομίλου της με 2 βαθμούς . Με νίκη κόντρα στην Ουγγαρία , βέβαια θα βρεθεί στην επόμενη φάση , αλλά πρέπει η ομάδα και ιδιαίτερα ο Ρονάλντο να αποβάλλουν το άγχος τους και να δείξουν την ποιότητά τους στο γήπεδο.

Ουκρανία : Με την ήττα από την Β.Ιρλανδία , έγινε η πρώτη ομάδα που αποκλείεται από την συνέχεια της διοργάνωσης και έτσι το παιχνίδι με την Πολωνία θα είναι εντελώς αδιάφορη.

Ρωσία :  Οι Ρώσοι , έδειξαν ότι το Χ  με την Αγγλία ήταν τυχαίο , καθώς δεν έδειξαν τίποτα κόντρα στους Σλοβάκους και πλέον το έργο τους για πρόκριση είναι πολύ δύσκολο γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν στην Τρίτη αγωνιστική τους πολύ ποιοτικούς Ουαλούς του Γκάρεθ Μπέιλ.

Σουηδία : Η ομάδα του Ιμπραίμοβιτς για άλλη μια φορά παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών και ηττήθηκε από τους πολύ ποιοτικούς Ιταλούς και έτσι θα διεκδικήσει με το Βέλγιο την πρόκριση σε ένα αγώνα εξαιρετικής σπουδαιότητας που για να έχουν ελπίδες οι Σουηδοί πρέπει ο Ζλάταν και οι άλλες ποιοτικές τους μονάδες να αποδώσουν το 100%Η μεγαλύτερη απογοήτευση αυτής της αγωνιστικής , ήταν οι οπαδοί των Κροατών που κατέστρεψαν την ομάδα τους με τα επεισόδια που προκάλεσαν καθώς και ισοφαρίστηκαν από τους Τσέχους ενώ προηγήθηκαν με 2-0 και υπάρχει κίνδυνος μεγαλύτερης τιμωρίας από την ΟΥΕΦΑ.

Έτσι ολοκληρώθηκε και η 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων , με την καινοτομία της πρόκρισης των 4 καλύτερων τρίτων να έχει διατηρήσει όλες τις ομάδες με ελπίδες και έτσι η Τρίτη αγωνιστική θα έχει παιχνίδια εξαιρετικής σημασίας.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση