HomeΚΡΗΤΗLIVE: Η Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής και το Συλλείτουργο των Προκαθήμενων – Έφτασε και ο ΠτΔ

LIVE: Η Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής και το Συλλείτουργο των Προκαθήμενων – Έφτασε και ο ΠτΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η καρδιά της… Ορθοδοξίας «χτυπά» από χθες στο Ηράκλειο καθώς οι Προκαθήμενοι βρίσκονται στην πόλη στο πλαίσιο της Πανορθόδοξης Συνόδου.

Αυτή την ώρα τελείται η Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής και το Συλλείτουργο του Οικουµενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολοµαίου και των Προκαθηµένων στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Δείτε live την εικόνα από τον Άγιο Μηνά

SYNODOS MESA3

SYNODOS MESA1

SYNODOS MESA2

Οι αφίξεις των Αγίων Πατέρων άρχισαν από τις 7.30 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

SYNODOS SYNODOS2 SYNODOS3

 

Από νωρίς το πρωί άρχισε να συρρέει ο κόσμος για να παρακολουθήσει την ιστορική αυτή Θεία Λειτουργία.

Περιμετρικά του Μητροπολιτικού Ναού έχουν στηθεί κιγκλιδώματα με τους Ηρακλειώτες να καταφτάνουν στον Άγιο Μηνά.

Aρκετά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής βρίσκονται στον Άγιο Μηνά ανάμεσά τους οι κ.κ. Μπούρας, Αμανατίδης, Μπόλαρης, Γ. Κεφαλογιάννης, Κεγκέρογλου και ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

ARNAOYTAKHS SYNODOS IERA SYNODOS IERA SYNODOS1

 

Λίγο μετά τις 10 το πρωί έφτασε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

PAYLOPOYLOS SYNODOS PAYLOPOYLOS SYNODOS1 PAYLOPOYLOS SYNODOS3

 

Μόλις ολοκληρωθεί το Συλλείτουργο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπου θα παρατεθεί δεξίωση από το Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, θα παρατεθούν δύο προγεύματα – ένα στην Αρχιεπισκοπή για τους Πατριάρχες και ένα στην Αγία Αικατερίνη για τους υπόλοιπους ιεράρχες.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν των Προκαθήμενων σε γνωστό κέντρο στις Μαλάδες.

SYNODOS MESA

Το κόκκινο χαλί έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, στρωμένο με δάφνες απ' όπου πέρασαν οι Άγιοι Πατέρες.
Το κόκκινο χαλί έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, στρωμένο με δάφνες απ’ όπου πέρασαν οι Άγιοι Πατέρες.

Ο Εσπερινός της Πεντηκοστής στον Άγιο Τίτο

Χιλιάδες ήταν οι πιστοί που βρέθηκαν χθες στον Άγιο Τίτο όπου παρακολούθησαν τον Εσπερινό της Πεντηκοστής χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντων των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, στο πλαίσιο της Πανορθόδοξης Συνόδου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ομιλία του, λίγο πριν την έναρξη του Εσπερινού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έστειλε μήνυμα ενότητας προς όλους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όλος ο κόσμος κλονίζεται από πολέμους, καταστροφή του περιβάλλοντος, πρωτοφανή έξαρση και εξάπλωση της τρομοκρατίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, απηύθυνε χαιρετισμό στον  Οικουμενικό Πατριάρχη και τους Προκαθήμενους και ακολούθησε αντιφώνηση του κ.κ. Βαρθολομαίου.  Μετά το τέλος του Εσπερινού παρατέθηκε γεύμα σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

ΑΓΙΟΣ ΤΙΤΟΣ 1 ΑΓΙΟΣ ΤΙΤΟΣ 2 ΓΕΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ 2

Διαφήμιση
Διαφήμιση