HomeΚΟΣΜΟΣΑστυνομικός αρνήθηκε να δώσει το χέρι του σε Ολάντ και Βαλς

Αστυνομικός αρνήθηκε να δώσει το χέρι του σε Ολάντ και Βαλς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τελετή μνήμης για τον αστυνομικό διοικητή και τη σύντροφό του που δολοφονήθηκαν στο Παρίσι από τον Λαρόσι Αμπάλα πραγματοποιήθηκε στις Βερσαλλίες την Παρασκευή. Εκεί, μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αλλά και τον πρωθυπουργό της χώρας, Μανουέλ Βαλς.

Ήταν τη στιγμή που ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας πέρασαν μπροστά από τους αστυνομικούς χαιρετώντας τους έναν – έναν.

Ένας αστυνομικός, που ήταν σε στάση προσοχής όπως όλοι ο συνάδελφοι του, αρνήθηκε να δώσει το χέρι του τόσο στον Ολάντ, όσο και στον Βαλς με την κάμερα να καταγράφει τη στιγμή.

https://www.youtube.com/watch?v=0yXemJXPq-k

Ο πρόεδρος της Γαλλίας προχώρησε στην επόμενη χειραψία, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό στον οποίο δεν άρεσε η κίνηση και κοντοστάθηκε μπροστά στον αστυνομικό, θέλοντας να του ζητήσει τον λόγο.

https://www.youtube.com/watch?v=r3P9GJPEKSE

Σύμφωνα με την Parisien, ο αστυνομικός είπε στον Γάλλο πρωθυπουργό πως «δεν επιθυμώ να σας σφίξω το χέρι», ενώ σε δηλώσεις που έκανε μετά την τελετή, εξήγησε πως «υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στην αστυνομία. στο Mantes-la-Jolie έχουμε τρία οχήματα για 40 αστυνομικούς».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση