HomeΚΟΣΜΟΣΔιώκεται και επισήμως ο δράστης της δολοφονίας Κοξ

Διώκεται και επισήμως ο δράστης της δολοφονίας Κοξ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία στον Τόμας Μέρ, φερόμενο δράστη της δολοφονίας της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ.

«Ασκήσαμε δίωξη σε έναν άνδρα για ανθρωποκτονία, σοβαρή σωματική βλάβη, κατοχή όπλου με πρόθεση διάπραξη εγκλημάτων και κατοχή επιθετικού όπλου «, δήλωσε ο Νικ Γουάλεν, επικεφαλής της αστυνομίας του Γιόρκσαϊρ, σε ανακοίνωση του.

Ο Τόμας Μέρ, 52 ετών, αναμένεται να παρουσιαστεί στις δικαστικές αρχές στο Λονδίνο, ανέφερε ο Γουάλεν

Ο μοναχικός, ερασιτέχνης κηπουρός από μια μικρή κωμόπολη του δυτικού Γιορκσάιρ φημολογείται ότι ήταν συνδρομητής αρκετών περιοδικών με ακροδεξιό περιεχόμενο και μέλος ακροδεξιών οργανώσεων με κορυφαία μια προερχόμενη από τις ΗΠΑ.

Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από την έρευνα των βρετανών αστυνομικών που τον ανέκριναν, αλλά και αυτών που ερευνούν την υπόθεση δολοφονίας της Τζο Κοξ. Επισήμως, πάντως, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι βρετανικές αρχές είναι εξαιρετικά φειδωλές στις εκτιμήσεις για τα ιδεολογικά κίνητρα του δράστη κάτι που γίνεται σεβαστό και από τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας που παραδοσιακά τηρούν επιφυλάξεις στις εύκολες θεωρίες.

Cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση